srce Svet24.si

Tedenski horoskop: nastopil je pravi čas, da vsak...

nataša-fidler Svet24.si

Nataša Fidler Mis: Ljudje morajo imeti možnost ...

drugi-tir, stanko-polanič, tine-vadnal, jurij-krč, janez-škrabec Necenzurirano

Nasledniki Ivana Zidarja tečejo nov krog #kolumna

Robert Golob Reporter.si

Če po krivem Golobu kdo podtika balkanske posle, ...

skoki Ekipa24.si

Bravo, mladeniči!!! Slovenski skakalci odlični ...

manja-šernek Njena.si

Manja Šernek z obraza izbrisala leta trpljenja

nika križnar Ekipa24.si

Jasno je, kaj se dogaja z Niko Križnar: Najbolj ...

Novice Semič

FOTO: Obnovili vodovod na Trebnjem Vrhu

Piše: R.K.

Čas objave:
30.10.2017 07:06

Vaščani Trebnjega Vrha pri Semiču so se razveselil prenovljenega vodovoda.

Ker obstoječe cevi premajhnega premera (1 cola) na vodovodu Trebnjega Vrha pri Semiču niso več zmogle zadovoljiti vseh potreb sodobnega načina življenja in dejavnega kmetovanja, je Občina Semič prisluhnila vaščanom in že leta 2008 naročila in pridobila projektno dokumentacijo za obnovo vodovoda Trebnji Vrh. Predvidena trasa vodovoda je po tem projektu potekala od navezave na obstoječi cevovod v ulici Pod Progo, preko Drag do naselja Trebnji Vrh.

Pri sprejemu proračuna za leto 2017 so se na Občini tako odločili, da se sredstva omrežnin, ki so namenjena obnovi infrastrukture, usmerijo za obnovo nekaterih vodovodnih sistemov, ki so je najbolj potrebni: to je skoraj 200 m cevovoda na Gabru, telemetrija na črpališču Blatnik in seveda tudi odcep proti Trebnjemu Vrhu, ki ga so slavnostno predalo namenu v petek. Ko so pred začetkom investicijskih del pridobivali soglasja lastnikov zemljišč, so v začetnem delu, v ulici Pod progo, naleteli na težave. Po preigravanju različnih variant so poiskali rešitev, s katero so imeli pokritje s strani lastnikov zemljišč, izbrali primernejši teren za gradbena dela in istočasno obnovili del cevovoda v Spodnjih Gorenjcih. Tako so ubrali novo traso, in sicer od GD v Gorenjcih čez ulico Drage in naprej do Trebnjega Vrha.

Dela, ki so bila končana v predvidenem roku, so stala 119.207,35 € , obsegala pa so cevovod v dolžini 856 m in premera cevi 100 mm, kar omogoča nemoteno oskrbo in tudi požarno vodo na 4. novih nadzemnih hidrantih.

Polona Kambič o odprtju vodovoda