reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Nm

FOTO: Odkrili številne "farmacevte" in laboratorije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.12.2012 12:43

Policisti in kriminalisti PU Novo mesto so letos odkrili šest večjih prostorov za gojenje prepovedane konoplje, zasegli več kot 6000 sadik in skupaj približno 72 kg tega mamila. Na mejnem prehodu Obrežje pa so letos v petih primerih odkrili več kot 60 kg marihuane in 2,6 kilograma heroina.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Novo mesto so letos odkrili šest večjih prostorov za hidroponično gojenje prepovedane konoplje, zasegli več kot 6000 sadik in skupaj približno 72 kilogramov tega mamila. Na mejnem prehodu Obrežje pa so letos v petih primerih odkrili več kot 60 kilogramov marihuane in 2,6 kilograma heroina.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Novem mestu povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto Roman Kržan, so na področju prepovedanih drog do srede decembra obravnavali 133 kaznivih dejanj, za omenjena kazniva dejanja pa so ovadili 161 osumljencev, medtem ko so v enakem lanskem obdobju obravnavali 126 tovrstnih kaznivih dejanj in 180 osumljencev.

Med največjimi letošnjimi primeri je opozoril na odkritje doslej enega največjih prirejenih prostorov za gojenje prepovedane konoplje v okolici Šentjerneja, z zasegom prepovedane droge, opreme in pripomočkov za gojenje konoplje pa so kriminalnim združbam povzročili za več sto tisoč evrov škode, je ocenil.

Kržan je še opozoril na nedavni zaseg prepovedanega heroina na mejnem prehodu Obrežje, kjer so v ponedeljek v avtobusu, ki je vozil iz Makedonije v Nemčijo, odkrili in zasegli nekaj več kot 2,6 kilograma tega mamila.


Po njegovih besedah kriminalisti novomeške PU nadaljujejo z intenzivnimi preiskavami in aktivnostmi za odkritje drugih osumljencev in članov kriminalnih združb, navedel pa je tudi cene, po katerih kriminalne združbe prodajajo navedena mamila.

Po njegovih podatkih se cena za kilogram prepovedanega heroina giblje od 20.000 do 25.000 evrov, za kilogram prepovedane konoplje oz. marihuane pa med 4000 in 5000 evri. V primeru uspešne preprodaje zaseženih prepovedanih drog na drobno bi osumljenci lahko iztržili še občutno višjo ceno, je še povedal Kržan.

Po besedah komandirja postaje mejne policije Obrežje Bojana Bogoviča pa so med prepovedanimi mamili letos tam našli in zasegli nekaj več kot 2,6 kilograma heroina in več kot 1500 tablet ter 600 ampul nedovoljenih poživil in sredstev v športu.