Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Mirna

FOTO: Orodje za ulično vadbo tudi na Mirni

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2015 10:14

Kako lahko z utemeljeno idejo in dobrim načrtom za uresničitev z roko v roki stopijo prijateljstvo, mladost, znanje, prostovoljstvo in posluh občine, so z današnjo otvoritvijo orodja za t. im. street workout oziroma ulično vadbo, pokazali na Mirni.

Skupina šestih prijateljev, ki že od odprtja trim steze Trimmigo junija 2013 uporablja orodja na postajah tudi za dvigovanje in izklesovanje svojega telesa, je pred počitnicami začela zbirati informacije o tem, koliko bi stalo orodje za street workout in kaj vse bi morali v tem oziru postoriti.

„Pridobil sem ponudbe in ugotovil, da bi samo za pol manjše orodje, kot ga imamo danes, plačali vsaj trikrat več. Zato smo sami naredili načrt za postavitev in konstrukcijo, izračunali stroške in se obrnili na župana, ali bi občina lahko pomagala pri realizaciji projekta. Mi smo vložili svoj čas, znanje in nadzorovali tista dela, ki jih sami nismo opravili, občina pa je pokrila materialne stroške, ki so pri tem nastali,“ pojasnjuje Borut Metelko, ki je od septembra, ko so začeli z izkopom temelja za orodje, do danes, skrbno bdel nad izvedbo in skupaj s prijatelji koordiniral aktivnosti za ureditev vadbenega prostora.

„Zelo sem vesel, da so fantje prišli z idejo in predlogom za realizacijo tega uličnega fitnesa. Še enkrat so pokazali, da skupaj lahko naredimo marsikaj za dobro vseh nas in verjamem, da bomo s takšnimi na prvi pogled majhnimi pozitivnimi zgodbami nadaljevali tudi v prihodnjem letu,“ pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.

Mladi športniki, ki poudarjajo, da je šport dober ne samo za telo, ampak predvsem za bister in zdrav duh, za dobro počutje, svojega časa, ki so ga vložili v uresničitev želje, niso še prešteli. Občina pa je za postavitev orodja in ureditev okolice namenila 15 tisoč evrov. Za orodje so pridobili tudi certifikat.

Orodje, ki stoji v Športnem parku Mirna, v bližini sprehajalne poti ob reki Mirni, igrišča za odbojko na mivki ter šolskega igrišča, je namenjeno vsem, ki želijo telovaditi na zraku, zaradi višine orodja pa morajo biti stari vsaj 14 let oziroma visoki 140 cm. Namenu so ga na simbolni slovesnosti, na kateri so pobudniki in izvajalci pokazali tudi nekaj vaj, predali danes zjutraj.


Borut Metelko o ideji in izvedbi


Dušan Skerbiš o pobudi za street workout park