profimedia-0713119763 Svet24.si

Manekenka pravi, da pije kri svojega mladega moža

pogresani_oblacila Svet24.si

Osvojil Triglav in izginil

POL20220602BOR_7628 Necenzurirano

Na Hanovi mizi za 100 milijonov želja naftnih ...

resa velika planina Reporter.si

Uroš Urbanija se ju ni usmilil: kako sta se ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

kmetija-2022 Njena.si

FOTO: Razkrito, kje in kako bodo živeli ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Dvor

FOTO: Osemdesetletniki brez članarine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.03.2013 09:55

Včeraj so se v velikem številu na svojem rednem občnem zboru zbrali dvorski upokojenci. Društvo, ki šteje 319 članov je bilo ustanovljeno leta 1954, deluje na področju Dvora, ajdovške planote in na hinjske krajevne skupnosti.

V preteklem letu je bilo društvo zelo dejavno, obetavne načrte pa imajo tudi za vnaprej. Predsednik društva Dušan Mikec je povedal, da so se aktivni upokojenci udeležili več družabnih srečanj, čistilne akcije, izleta v Kostanjevico, številnih pohodov in športnih srečanj, kulturnih dogodkov ter organiziranih rekreacij.

Velikemu pomenu dajejo v društvu tudi izobraževanju, medgeneracijskemu sodelovanju, kot tudi socialnemu skrbstvu in pomoči starejšim. Poročilo organizirane rekreacije v hotelu Delfin je podala Zvonka Bradač, Anica Kmet pa poročilo projekta starejši za starejše.

V tem projektu so članice in člani med dolenjskimi upokojenskimi društvi izredno dejavni in glede na število članstva zelo uspešni. V razpravi so člani predlagali izlet na Notranjsko, več družabnih srečanj tudi v hinjskem koncu, ličkanje v ajdovškem koncu in v Cegelnici, niso pa potrdili povišanje starostne meje za oprostitev članarine.

Dosedanja meja je namreč osemdeset let, članov ki so oproščeni članarine pa je kar 55. Občni zbor so pozdravili tudi gostje podžupan občine Žužemberk Jože Šteingel ter predsedniki sosednjih upokojenskih društev iz Straže, Dolenjskih Toplic in Žužemberka.

V kulturnem delu zbora so z ubranim petjem popestrili zbor Dvorjani in z recitacijo otroci podružnične šole Dvor. Predsednik Dušan Mikec in Zvonka Bradač sta na koncu najaktivnejšim članom v projektu »Starejši za starejše« podelila tudi zaslužna priznanja.