Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Novice Novo mesto

FOTO: Otroci kritični do staršev in učiteljev

Piše: Radio Krka/DPM Mojca

Čas objave:
10.03.2016 14:12

''Starši ne bi smeli biti prijatelji svojim otrokom, pač pa bi jim morali biti zgled in predvsem bi jim morali postavljati meje. Z njihove strani si želimo pozitivno avtoriteto, '' je ena od misli, ki so jo nanizali mladi parlamentarci, ki so danes sestali v svetniški dvorani novomeškega rotovža.

Foto: DPM Mojca
Sestalo se je 33 delegatov, ki so zastopali skoraj 13.800 osnovnošolcev 42 osnovnih šol 24 občin širše dolenjske regije. Prav vsi delegati so sodelovali v razpravi in bili zelo kritični tudi do učiteljev, med katerimi večina prihaja v službo le zaradi plače in ne zaradi želje po poučevanju.

Letošnja tema parlamentov so PASTI MLADOSTNIŠTVA – mladi parlamentarci so jih našteli ogromno: alkohol, cigarete, droge, tudi steroidi, motnje hranjenja, prezgodnja spolnost, beg od doma, zloraba interneta in družabnih omrežij, premalo druženja.... Poudarili so, da so največ vredne tiste izkušnje, ki jih pridobijo sami, vendar bi morali prepoznati izkušnje svojih staršev in učiteljev in se učiti tudi iz njih.


Po skoraj štiriurni razpravi, ko ni nikoli zmanjkalo besed, so izvolili sedem delegatov in poročevalca, ki jih bodo 11. aprila zastopali na nacionalnem parlamentu: Iman Hussein, Pia Primc, Nina Knoll, Luka Hadl in Adna Begić iz Novega mesta, Jakob Kavšek iz Črnomlja, Tjaž Mihelič iz Ribnice in Anja Grden iz Žužemberka.

Za 27. parlamenta so predlagali teme Drugačni, a enaki, Slovenski šolski sistem, Pozitivna samopodoba.