Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Otroci OŠ Dragotina Ketteja s predstavo na Ptuju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.04.2013 12:19

Učenci in zaposleni na OŠ Dragotina Ketteja Novo mesto, ki izobražuje otroke s posebnimi potrebami, so pripravili zanimivo glasbeno-gledališko predstavo POTUJ Z MENOJ.

Predstava je v celoti delo njihovih učiteljev, od zgodbe do avtorske glasbe. V njej nastopa večina učencev in učiteljev šole. Zgodba govori o mravljici Mili, ki se odpravi na potovanje. Na svoji poti sreča otroke z različnimi težavami in jih povabi v Mravljično deželo, kjer vsak dela to, kar zna, kjer si pomagajo in pri drugih ne iščejo samo napak.

V torek  so z mravljico Milo odpotovali na Ptuj. "Čeprav je bilo zjutraj vreme zares aprilsko, nas je na Ptuju pričakalo pravo pomladno sonce. Glede na naše razpoloženje na poti drugega tudi ni bilo pričakovati," so zapisali. Predstavo POTUJ Z MENOJ so odigrali v kulturni dvorani gimnazije Ptuj. To je bila že  trinajsta predstava, zato o kakšni tremi ni bilo niti kančka sledu. Bila je pa nekaj posebnega tudi zato, ker je učitelj Marko Feguš povabil k sodelovanju vrhunsko glasbeno zasedbo, ki je s svojo interpretacijo pesmic in plesov navdušila tako nas kot gledalce.

Po končani predstavi jih je na šolskem igrišču pričakalo neverjetno presenečenje – čisto pravi bernski planšarski psi. "Čeprav so to velike živali, so tako prijazno gledali in mahali z repi, da se jih prav nihče od nas ni niti za trenutek ustrašil. Najprej nam je lastnica enega izmed psov povedala nekaj zanimivosti o tej vrsti psov, nato pa smo jih lahko pobožali, vodili na povodcu, se z njimi fotografirali, nekatere pa so psi celo malo peljali v posebnih lesenih vozičkih. Doživetje, da ga ni para!

Kar težko smo se poslovili od njih, vendar smo postali že malo lačni. Odšli smo v restavracijo Perutnine Ptuj, kjer smo pojedli izvrstno kosilo.

Polni lepih vtisov smo se vrnili domov. Preživeli smo dan, ki ga ne bomo kar tako pozabili.
"

V maju jih čakata še dva nastopa. Ponovno bodo nastopili v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu in kot kaže jim bo uspelo zaključiti turnejo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.