podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Novice Semič

Foto: Otvoritev razstave Gnezdenje linij

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.02.2016 19:56

Drevi so v Kulturnem centru v Semiču so Kolonija Črnomelj DLU Semič, ZIK Črnomelj in OŠ Loka odprli razstavo slikarke in kiparke Silve Karim.

Silva Karim je profesorica likovne umetnosti in magistrica znanosti. Deluje na različnih področjih izobraževanja, hkrati pa se kot ustvarjalka ukvarja s keramiko, ilustracijo, grafiko in zadnja leta tudi s slikarstvom. Imela je nekaj samostojnih razstav, sodelovala pa je tudi na različnih skupinskih razstavah in likovnih kolonijah. Na področju grafike ji je najbližje tehnika globokega tiska, predvsem akvatinta in jedkanica. V ilustracijah z zrelim likovnim znanjem prisluhne otroški duši. Njena ustvarjalna prizadevanja v glini pa dokazujejo avtoričino suvereno prehajanje in povezovanje različnih likovnih medijev.

Kreativna hotenja Silve Karim so v najnovejšem ustvarjalnem obdobju usmerjena v slikarstvo, tisto, ki je zaradi njenega osebnega pristopa ponovno izrazito multimedijsko. Na slikovnem polju se namreč povezujejo avtoričine že znane likovne prvine. Vsaka izmed njih ohranja svojo vlogo, hkrati pa vstopajo v bivanje zanimive simbioze.


V kulturnem programu sta nastopile učenke GŠ Črnomelj klarinetistka Neža Žalec pod mentorstvom Katje Draginc na klavirju je spremljal Andrej Kunič. Razstava bo odprta do 15 marca 2016.

Silva Karim