prijateljstvo Dobra karma

Zgodba o dveh bratih vam morda reši odnos

Čuki Svet24.si

Čuki v pesmi kihajo in kašljajo, da bi nas ...

evri denar xx Reporter.si

Pomoč samozaposlenim: Obrazec sem v petek ...

Praznovanje stoletnice v Domu starejših občanov Fužine Svet24.si

FOTO: V fužinskem domu starejših občanov ob ...

20200312-00994837 Necenzurirano

Afera maske: Počivalškovi ujeti na laži

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

Novice Črnomelj

FOTO: Otvoritev Trdinove ulice v Črnomlju

Piše: Občina Črnomelj

Čas objave:
17.08.2018 14:47

Slavnostni trak je skupaj z županjo Občine Črnomelj in direktorja Komunale Črnomelj prerezala tudi najstarejša prebivalka Trdinove ulice Nada Marjetič.

V decembru 2017 je Občina Črnomelj pričela z obnovo gospodarske javne infrastrukture (obnova vodovoda in kanalizacije) na Trdinovi ulici v Črnomlju. Dela je na podlagi pogodbe v izvajanje prevzelo JP Komunala Črnomelj d.o.o.. Pogodba je bila v vrednosti 187.349,36 € (brez DDV) podpisana dne 11.12.2017, od tega pa so bila dela v razmerju 64 % za dela na obnovi kanalizacije (227 m) in 36 % za dela na obnovi vodovoda (dolžina 210 m). Dela so bila izvedena skladno s projektom, zaključila pa so se s kompletno obnovo voziščne konstrukcije lokalne krajevne ceste v širini 5 m in v dolžini 185 m. Prav tako se je na tem odseku izvedla tudi javna razsvetljava, položili pa so tudi zaščitne cevi za telekomunikacijske povezave.

Zaradi naknadne potrebe po izvedbi nekater dodatnih del (na delu vodovoda in dotrajanim opornim zidom) je bil sklenjen aneks z JP Komunala Črnomelj d.o.o. v višini 16.012,36 € (od tega za vodovod 1.249,29 € brez DDV in dela na obnovi zgornjega ustroja vključno z opornim zidom 14.763.07 € z DDV).

Skupna vrednost vseh del na obnovi gospodarske javne infrastrukture (obnova vodovoda in kanalizacije, postavitev javne razsvetljave in modernizacija občinske ceste z opornim zidom ter stroški nadzorstva) znaša 227.384,23 €, sredstva pa so bila v celoti zagotovljena iz proračuna Občine Črnomelj.

Zbrane prebivalce je nagovorila županja, odprtje sta z glasbo popestrila Martina Mravinec in Marko Simčič, program pa je povezoval Jaka Birkelbach.

Županja Črnomlja Mojca Čemas Stjepanovič


Predsednik KS Črnomelj Jaka Bilrkelbach