900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: Palačinkijada v dnevnem centru

Piše: OŠ Dragotina Ketteja, J.B.

Čas objave:
06.06.2019 13:50

V dnevnem centru na OŠ Dragotina Ketteja v Novem mestu, so včeraj, za zaključek šolskega leta pripravili že 3. Palačinkijado, ki je postala prepoznavni znak Dnevnega centra.

0070.jpg
Palačinkijada v dnevnem centru
Foto: OŠ Dragotina Ketteja

Pekli so palačinke in jih na debelo mazali z marmelado, sladoledom in čokoladnim namazom. Veselili so se tudi obiska njihovih gostov: Roberta Kokola, Roberta Erjavca in Janija Muhiča, saj so vsi postali že pravi prijatelji njihovih otrok. Z gosti so si ogledali šolske prostore, pri čemer so jih seznanili s prilagojenimi pripomočki, opremo, ki jo vsakodnevno uporabljajo pri delu z otroki s posebnimi potrebami. Program so popestrili z namizno igro strelastiko.

0003.jpg
Palačinkijada v dnevnem centru
Foto: OŠ Dragotina Ketteja

Dnevni center je na OŠ Dragotina Ketteja deloval kot ena od dejavnosti, ki so se izvajale v okviru projekta »Center za strokovno pomoč in podporo otrokom in mladostnikom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, katerega cilj je vertikalna, celostna, dolgoročna podpora osebi s posebnimi potrebami, njegovi družini in strokovnim delavcem (ki jo varujejo, vzgajajo, poučujejo) od rojstva, v času šolanja in vse do vstopa na trg dela. Projekt izvajata konzorcijska partnerja OŠ Milke Šobar-Nataše Črnomelj in OŠ Dragotina Ketteja, Novo mesto.

0018.jpg
Palačinkijada v dnevnem centru
Foto: OŠ Dragotina Ketteja

Dnevni center je izvajal dodatno, celostno in strokovno podporo za uspešno šolanje učencev 8. in 9. razreda, srednješolcev in ostalih mladostnikov, ki so si želeli biti pri svojem izobraževanju še bolj uspešni. V Dnevnem centru so razvijali učne in delovne navade, ponujena jim je bila pomoč pri domačih nalogah, pri skrbi za samega sebe in razvijanju samostojnosti. Poleg tega so izvajali še socialne, razvedrilne, opazovalne igre, poslušali so glasbo, brali različno literaturo, …

0008.jpg
Palačinkijada v dnevnem centru
Foto: OŠ Dragotina Ketteja

Celoten projekt, ki je osnovan na osnovi razpisa MIZŠ »Mreža strokovnih institucij za podporo otrokom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, je podrobneje opisan tukaj

0054.jpg
Palačinkijada v dnevnem centru
Foto: OŠ Dragotina Ketteja