Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Žužemberk

FOTO: Pesem združila Žužemberk

Piše: Radio Krka

Čas objave:
30.12.2012 12:55

Mlademu duhovniku Josephu Mohru in organistu Franzu Xaverju Gruberju se na sveti večer davnega leta 1818 še sanjalo ni, da bo njuna božična pesem postala svetovna uspešnica. Priljubljeno pesem Sveto noč, ki se poje na vseh celinah, so včeraj skupno zapeli tudi združeni zbori župnije Žužemberk.

Na tradicionalnem koncertu v žužemberški farni cerkvi sv. Mohorja in Fortunata so se ob petju prijetnih božičnih pesmi v osrednjem delu predstavili pevci in pevke treh župnijskih zborov: mešani, starejši mešani in otroški pevski zbor.

Dekan Franc Vidmar je čestital pevcem in pevkam, ki bogatijo svete maše s petjem in tudi orglanjem, praktično vse nedelje in praznike. Posebej se je zahvalil tudi zborovodkinjama Nini Zajec in Slavki Hrovat za predano delo med letom in tudi samo izvedbo božičnega koncerta, ki je v teh dneh združil tudi Žužemberk.

K uspešni izvedbi koncerta so pripomogli tudi povezovalka programa Lilijana Hrovat, inštrumentalisti organistka Nina Zajec, organist Žiga Jernejčič iz sosednje fare v Zagradcu in violinistka Tanja Setničar Medic.


Navdušeno občinstvo v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata je z močnim aplavzom nagradilo in pozdravilo stotnijo pevcev, ki so s pesmijo v božičnem času v Žužemberk ponesli upanje, ljubezen in mir.

Foto: Slavko Mirtič