ruski tank, vojna v ukrajini Svet24.si

Britanski obveščevalci: Rusija v Ukrajini ...

lunin mrk Svet24.si

Ste nastavili ure? Če bo vreme naklonjeno, bo ...

20220201-01107009 Necenzurirano

Sezona majskih hroščev #kolumna

drago janca f andraz gombac Reporter.si

Veliki pisatelj Drago Jančar: Slovensko toksično...

tavares Ekipa24.si

Mariborčani izkazali veliko čast Marcosu ...

sandi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sandi poniknil, kaj se ...

grealish Ekipa24.si

Špricajo solze!!! Jack Grealish bi moral na ...

Novice Trška gora

FOTO: Plaz ogroža hišo

Piše: Radio Krka

Čas objave:
03.11.2012 15:38

Plaz, ki se je v četrtek sprožil na Trški gori, zdaj nevarno ogroža stanovanjsko hišo. Prebivalce je strah, da se bodo ob napovedanih padavinah, razmere še poslabšale. Plaz je sprva poškodoval cesto.

Letos pomladi je srednja šola Grm na parceli pod hišo urejala in izkrčila rastlinje, prav tako tudi kamenje in paracelo v dolžini cc. 40 metrov uredila za nov nasad s kapljičnim namakanjem. Gre za evropski projekt : Evropa investira v podželje. Prvi premik plazine so prebivalci opazila že poleti. Po zadnjih snežnih padavinah pa so se razmere izredno poslabšale. Cesta je v slabem stanju, v stanovanjskem delu hiše so že popokale ploščice. Neuradno naj bi šlo za občinsko zemljo, tako da smo se obrnili na predstavnike občine, kako in kdaj bodo ukrepali. Komisija naj bi si teren ogledala v ponedeljek. Novo nevarnost pa predstavljajo napovedane padavine v nedeljo oz. ponedeljek.

Pogovarjali smo se tudi z odgovornimi za ceste pri novomeškem CGP-ju, ki pa so nam zagotovili, da so takoj pripravljeni ukrepati in pomagati, seveda za kaj takšnega potrebujejo odobritev pristojnih oz. odobritev komisije za ukrepanje oz. sanacijo terena.
________________________________________________________
V četrtek ob 11.25 je manjši plaz zemlje in kamenja poškodoval cesto na Trški Gori v občini Novo mesto. Delavci Cestnega podjetja Novo mesto so poškodovani del ceste sanirali. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.2. 11. 2012 ob 19.22 so gasilci GRC Novo mesto na Trški Gori v občini Novo mesto pregledali plaz zemlje in kamenja, ki se je sprožil 1.11.2012. Plazišče so preventivno zavarovali s folijo.