zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

FOTO: Po Brežicah z brezplačnim avtobusom

Piše: Radio Krka/ZPTM

Čas objave:
12.07.2016 09:39

Brežice tudi letos bogatejše za krožne vožnje brezplačnega turističnega avtobusa, ki vsako leto uvodne vožnje prične v času festivala Brežice, moje mesto.

Turistični avtobus bo vozil krožno vsak dan med 4. julijem in 15. avgustom na relaciji Terme Čatež - Brežice s postankom v Čatežu ob Savi (postaja pod avtocesto), s pričetkom ob 19.30 in zaključkom ob 23.30 (iz Term Čatež v Brežice).

Avtobus, ki je po podobnem principu vozil že lani, ni zanimiv samo turistom, kar nekaj domačinov se namreč z njim že redno vozi na večerno promenado v Terme Čatež.

Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ugotavljajo, da so tovrstne vožnje na relaciji mesta in največjega turističnega ponudnika v občini smiselne in celo nujne, k akciji pa so se letos priključili tudi nekateri ponudniki turističnih storitev v mestu, ki s skupno promocijo v okviru avtobusa, turiste s svojo posebno ponudbo vabijo v Brežice.


Poletje v mestu bo pestro
Že ta petek se namreč v središču starega mestnega jedra pričenja Mestna promenada (pozor: v času od 15.7. do 31.7. bo zaprt odsek Ceste prvih borcev med Mestno hišo in cerkvijo Sv. Lovrenca), ki s pestrim programom vabi vsak dan, pester glasbeni in kulturni program pa bo v starem mestnem jedru trajal celo poletje.


Anja Antončič o Cabrio avtobusu