golob jansa xx Svet24.si

Takšen je odziv Roberta Goloba na nagajanje SDS

Matej Periš Svet24.si

Oče pogrešanega 27-letnika: "Matej je svojo ...

zelenski jansa tw Necenzurirano

Janševo orožarsko darilo Ukrajini

tonin jansa bobo2 Reporter.si

Tonin je že pred tednom dni vedel, kakšno past ...

kuljak 1 Ekipa24.si

Se ga spomnite? Ruski telovadec, ki je provociral ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Sanela kot dekle žrtev ...

nogomet otroci Ekipa24.si

Joj?! Predsednik vlade se je osmešil pri nogometu...

Novice Posavje

AVDIO&FOTO: Podelili so Jakoba

Piše: N.P.

Čas objave:
31.01.2020 08:56

Na slovesnem odprtju 31. sejma Alpe-Adria, 29. januarja 2020, je Gospodarsko razstavišče že desetič podelilo Jakoba – sejemsko nagrado za kakovost in odličnost v turizmu. Med številnimi prispelimi prijavami je strokovna komisija uvrstila v ožji izbor pet programov: Strokovni ogled gradu Raka, Grad Podsreda – včeraj, danes, jutri, Kjer zgodovina oživi – Blejski grad, Dvorec Trebnik med preteklostjo in sedanjostjo in Gradovi Posavja. Tokratno, jubilejno deseto nagrado Jakob so na temo inovativnih pristopov na gradovih in dvorcih prejeli Gradovi Posavja.

dr. Bogataj.JPG
Predsednik mednarodne komisije dr. Janez Bogataj
Foto: Občina Brežice

Predsednik mednarodne komisije dr. Janez Bogataj je poudaril, da odločitev za izbor zmagovalca ni bila težka, saj je komisija izbirala na podlagi strokovnosti in odločitev komisije utemeljil tako: »S svojimi različnostmi so povezani v skupen projekt. Prav ta povezanost je izjemna in inovativna za siceršnje slovenske razmere, kjer se pogosto zapiramo za grajske zidove. Gradovi Posavja tako iščejo svoje nove identitete in razvijajo stik z lokalnim in regionalnim kulturnim okoljem.«.

DSC_3931.JPG
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek
Foto: Občina Brežice

Navdušenje nad izborom nagrajenca je izrazil tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in poudaril nujnost povezovanja v turizmu.

Nagrado so prevzeli predstavniki Gradov Posavja: Darja Planinc (Kulturni dom Krško - Grad Rajhenburg), Alenka Černelič Krošelj (Posavski muzej Brežice – grad Brežice), Goran Milovanović (Galerija Božidar Jakac – samostan Kostanjevica na Krki), Lucija Zorenč (Kozjanski park – grad Podsreda), Nevenka Petan (Terme Čatež – grad Mokrice) in Anemarie Culleto (Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica – Grad Sevnica). 

Skupna na odru.JPG
Nagrajenci
Foto: Občina Brežice

Danes, ob 16. uri, bodo na Gospodarskem razstavišču v sklopu predavanja »Gradovi Posavja – nosilci turizma« predstavili njihovo združenje, delovanje, vizijo, načrte in aktivnosti.

Gradovi Posavja se na sejmu Alpe – Adria ves čas sejma predstavljajo tudi na stojnici v preddverju Marmorne dvorane.

DSC_3938.JPG
Podelili so nagrado Jakob
Foto: Občina Brežice

Na tokratnem sejmu turizma, kampinga in karavaninga, se predstavljajo tudi nekateri ponudniki z našega območja.  Ponudbo razstavljavcev spremlja bogat in raznolik spremljevalni program z okroglimi mizami, posveti in potopisnimi predavanji.

Predsednica turističnega društva Trebnje Maja Jarc