1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

FOTO: Podobno se zdravi s podobnim

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.09.2015 11:52

Poletje se preveša v jesen, v Knjižnici Brežice pa so odprli novo sezono četrtkovih druženj. Včeraj, 17. septembra 2015, smo v Dvorani Savice Zorko v sodelovanju z Latileto, Mednarodno šolo za napredno homeopatijo Zagreb, gostili prof. dr. sc. Damirja Žubčića, homeopata, akupunkturologa, fitoterapevta, profesorja na Veterinarski fakulteti v Zagrebu in še bi lahko naštevali.

Tema predavanja je bila homeopatija – oblika zdravilstva oziroma alternativne medicine, ki temelji na prepričanju, da določeno bolezen lahko pozdravi le sredstvo, ki v zdravem organizmu povzroči tej bolezni podobne simptome; torej – podobno se zdravi s podobnim. Za pomoč in tolmačenje sta poskrbeli Tina Ogorevc Pavlin in Jelena Ogrinc.

Homeopatija deluje zdravilno. Vedno. Le zdravilo mora biti pravo. Posameznikovo zdravstveno stanje se izboljša zelo hitro, poslabšanja so zgolj prehodna. Strokovnjaki so nas seznanili s homeopatskimi pripravki – kroglicami, kapljicami ipd. Kot osnova le-teh se najpogosteje uporabljajo saharoza, laktoza, topilo (medicinski alkohol ali prečiščena voda), matična tinktura. Spoznali smo tudi homeopatsko prvo pomoč, pri kateri se najpogosteje uporabljata arnika in apis.


V dobri uri, ki so jo preživeli skupaj, so pridobili številne uporabne informacije. Tudi prihodnji četrtek v Knjižnici Brežice ostajajo pri homeopatiji, a takrat bodo že bolj specifični. Tema naslednjega predavanja namreč je Homeopatija za hišne ljubljenčke in njihove lastnike. »Strokovnjaki nas bodo seznanili z odnosom med lastnikom in hišnim ljubljenčkom oziroma z odnosom med ljudmi in živalmi v modernem svetu, predstavili najpogostejše težave naših ljubljenčkov ter možnosti zdravljenja, ki jih ponuja homeopatija. Predavanje je brezplačno in namenjeno širši javnosti,« so sporočili iz brežiške knjižnice.