Aria SF Svet24.si

FOTO in VIDEO: Zagorela superjahta italijanskega ...

pes mačka Svet24.si

Več kot dva milijona ljudi si je ogledalo ta ...

20210503-01058074 Necenzurirano

Basen o novinarstvu #kolumna

bojan pozar kombi-pl Reporter.si

Pokvarjenost brez primere: maščevalni Bojan ...

predor Ekipa24.si

Grozljivka v predoru! To naj bi bile okoliščine,...

britney-spears Odkrito.si

Britney Spears – sinova objavila nazorne video ...

sveca Ekipa24.si

Huda tragedija! V nesreči na pripravah na ...

Novice Brežice

FOTO: Poletavci z zgodbami v laseh in nogami trdno na tleh

Piše: Knjižnica Brežice, A.D.

Čas objave:
01.10.2019 10:54

Počitnice, brezskrbne ure, branje, odkrivanje novega, vztrajnost, knjige, knjižnice … Vse našteto in še marsikaj združuje bralni projekt POLETAVCI – POLETNI BRALCI, ki je letos drugič združil mlade bralce v Knjižnici Brežice.

Začetki projekta segajo v leto 2011, ko je Mestna knjižnica Ljubljana s poletnim branjem povezala mlade bralce prestolnice. Z leti se je projekt razširil po vsej Sloveniji. Letos so mladi bralci počitnikovali med knjižnimi platnicami v sedemnajstih slovenskih splošnih knjižnicah. Bralno povezovanje ima že vseskozi tri cilje: spodbujati branje med poletnimi počitnicami, izboljšati bralne veščine pri mladih in spodbuditi branje za vsakodnevno navado.

Q65A7524_resize.JPG
Vseh 81 poletavcev so nagradili
Foto: Knjižnica Brežice

Vsi, ki so redno brali v času od 10. junija do 10. dne novega šolskega leta, so si pridobili super navado – branje. Vseh 81 poletavcev, ki je v Brežicah oddalo podpisan in v celoti izpolnjen bralni seznam, so obljubljeno nagradili. Branje je zabava in vsebina lahko bralca preseneti. Enako velja za tombolo. Za letošnje Poletavce so jo pripravili s pomočjo lokalnih in drugih sponzorjev ter donatorjev. 

Q65A7535_resize.JPG
Poletavci z zgodbami v laseh in nogami trdno na tleh
Foto: Knjižnica Brežice

Druženje so povezali s predstavitvijo bralnega programa, ki v sodelovanju s članicama Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke poteka na mladinskem oddelku Knjižnice Brežice. Mladi bralci vabljeni, da se pridružite dejavnosti Beremo s tačkami in spoznate Simono Tusun in Ami.

Q65A7539_resize.JPG
Beremo s tačkami
Foto: Knjižnica Brežice

Z oktobrom pa v Knjižnici Brežice začenjajo tudi novo sezono Bralne mavrice. K sodelovanju vabijo otroke od 3. leta starosti do zaključenega 3. razreda osnovne šole.

Naj vam dobre zgodbe pobarvajo jesen in celotno šolsko leto v mavrične barve, poleti pa znova poletite na krilih besed.