Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Potapljaška čistilna akcija SUB – ECO 2019

Piše: S.D.

Čas objave:
18.06.2019 13:27

Potapljaško društvo M3 iz Novega mesta je minulo soboto pripravilo 17. ekološko akcijo čiščenja dna reke Krke »SUB-ECO KRKA 2019«.

V letošnji čistilni akciji se je v reko Krko, ki je imela 19 stopinj Celzija potopilo 22 potapljačev iz PD M3 in drugih klubov.
Od ostalih »kopenskih» ekip so sodelovali gasilci PGD Novo mesto, GRC, člani Ribiške družine Novo mesto ter nekaj zavednih posameznikov in krajanov, ki jim ni vseeno, kaj se dogaja z dolenjsko lepotico Krko. "Tako se nas je zbralo čez petdeset. Z našo reko se vsi tako radi pohvalijo, a naredijo bolj malo, da bi se njeno stanje izboljšalo, tako gre pohvala vsem udeležencem akcije," so sporočili iz potapljaškega društva M3 ter dodali, da je Krka največkrat izkoriščena kot »skrivališče« in odlagališče raznoraznih odpadkov, kar pa nikakor ni civiliziran način obnašanja. 

Kljub nekoliko slabši vidljivosti so iz vode odstranili zajetno količino steklenic, plastenk, kovinskih odpadkov, avtomobilskih delov, gum in drugih predmetov, ki nikakor ne sodijo v reko. "Vseeno smo veseli dejstva, da je novodobnih odpadkov vsako leto manj. Kot »trofejo« smo izvlekli pralni stroj , ki pa ni deloval ker ni bilo več komandnih gumbov," so še sporočili ter dodali, da "gre zahvala tudi vsem donatorjem in podpornikom, ki že vsa leta nesebično pomagajo s prispevki, brez katerih akcije ne bi mogli uspešno izpeljati. S tem so dokazali, da le niso vsi brezbrižni do okolja v katerem živijo in delajo."