Britanska kraljica Elizabeta II Svet24.si

Zaskrbljujoče: kaj se dogaja s kraljico Elizabeto...

viktor orban brač Svet24.si

Viktorju Orbanu se je pred Visom pokvaril ...

bohinjsko jezero, hotel bellevue Necenzurirano

Pidovskemu tajkunu bi odvzeli elitna zemljišča ...

matej tonin vojska sta Reporter.si

Tonin kupil »mačka v žaklju«: zakaj so v Litvi...

karanovic-suler Ekipa24.si

Marko Šuler razblinil vse dvome: Bo Radovan ...

woodstock Odkrito.si

Mit Woodstocka je na koncu izginil v plamenih

elsnik Ekipa24.si

Močne besede Elšnika! Kapetan zmajev dvignil ...

Novice Mokronog, Trebelno

FOTO: Potrdili spremembo proračuna za leto 2018

Piše: P.K.

Čas objave:
14.12.2017 11:33

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno se je včeraj sešel na 17. redni seji v tem mandatu. Osrednja točka je bila sprememba proračuna za leto 2018, s katero so povečali prihodke na štiri milijone evrov, odhodke pa na skoraj 4,9 milijona evrov.

"Glede na že sprejeti proračun za leto 2018, se prihodki povečujejo za 16 odstotkov, odhodki pa bodo višji za skoraj 36 odstotkov, pri čemer je najvišja investicija gradnja Športnega centra Trebelno in dozidava šole. Investicija predstavlja skoraj polovico letnega proračuna, zato bomo še toliko bolj pozorno spremljali samo gradnjo, tako finančno kot tudi izvedbeno," pojasnjuje direktorica Občinske uprave Občine Mokronog-Trebelno Mojca Pekolj.

Izgradnja Športnega centra Trebelno in dozidava šole na 1200 kvadratnih metrov velikem območju obsega dozidavo dodatnih prostorov šole za izvajanje pouka, izgradnjo telovadnice z dvorano in spremljajočimi prostori ter zunanjo ureditev. Dela so se že začela, dokončana pa morajo biti (vključno s pridobljenim uporabnim dovoljenjem) s prvim dnem prihodnjega šolskega leta, torej 1. septembra 2018.

Ostali sklepi:

Na včerajšnji seji so v prvi obravnavi potrdili predlog proračuna za leto 2019, ki predvideva 3,4 milijona evrov prihodkov in 3,5 milijona evrov odhodkov. Sledi javna obravnava, med katero lahko posamezniki posredujejo na prihodkovni in odhodkovni strani usklajene predloge za spremembo ali dopolnitev predloga proračuna za leto 2019.

Občinski svet je včeraj med drugim sprejel nov odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča, v katerem je določil tudi novo vrednost točke za odmero nadomestila, ki po novem znaša 0,0023 evra na kvadratni meter.

Tudi v Mokronogu so potrdili dogovor o sofinanciranju in finančni konstrukciji za nabavo gasilskega vozila za gašenje in reševanje z višin, katerega skrbnik bo Prostovoljno gasilsko društvo Trebnje, vrednost vozila je skoraj 570 tisoč evrov, Občina Mokronog-Trebelno pa bo v sedmih letih skupaj prispevala nekaj več kot 66 tisoč evrov. Strinjali so se s sofinanciranjem plače delavca, zaposlenega na Gasilski zvezi Trebnje, in potrdili nov pravilnik za sofinanciranje letnih programov športa, ki je usklajen s spremenjeno zakonodajo na tem področju.

Mojca Pekolj o proracunu za leto 2018