denis-avdić Svet24.si

FOTO in VIDEO: Denisu Avdiću voščili tudi dve ...

opica tamarinka Svet24.si

Skrivnostna izginotja in smrt v živalskem vrtu

sova, rusija, vohunjenje Necenzurirano

Skrivnost stavbe, kjer je bil štab ruskih vohunov

plavajoce mobilne hise ljubljanica-pl003 Reporter.si

Jankovićevi stari znanci so se omastili: bivša ...

doncic Ekipa24.si

Kako se je iskrilo! Pomočnik Detroita želel ...

Gašper Rifelj postal televizijski voditelj Njena.si

Gašper Rifelj se spopada z jutranjim vstajanjem

avdic obrez Ekipa24.si

Umrl od smeha!!! Morate videti to noro ...

Novice Bistrica ob Sotli

FOTO: Povezovanje mladih preko Sotle

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.05.2013 13:47

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli je izvedlo prvo srečanje mladih v okviru projekta 'Evropska reka', s katerim bodo v osmih mesecih povezovali mlade z obeh bregov reke Sotle.

Namen projekta je naučiti mlade kritičnega pogleda in analiziranja obstoječega družbenopolitičnega položaja mladih ter tudi javno in jasno izraziti svoje poglede. Mlade bodo temu vspodbujali s filmsko delavnico, kjer bodo pridobili veščine in znanje o nastajanju filma, hkrati pa poudarjali ustvarjalnost in razvijali lastno kritično mišljenje. Da si bodo mladi izoblikovali svoj prostor v lokalni skupnosti, bodo pripravili lokalno strategijo razvoja na področju mladih, ter jo predložili predstavili Občini Bistrica ob Sotli, ki je prav tako prevzela vlogo partnerja v projektu.

Občina Kumrovec bo kot partner aktivno sodelovala s KUM: preko anket in intervjujev bodo zbrali mnenja, predloge in izzive mladih v občini. Izsledki bodo na koncu zbrani in oblikovani v tiskani publikaciji. Ena glavnih aktivnosti bo javna razprava, ki se je bodo udeležili vsi štirje partnerji projekta, gost bo predstavnik evropskega parlamenta. Srečanje se je zaključilo s koncertom, ki so ga poimnovali 'Koncertni večer Karla Marxa', na katerem so se predstavili domači The Gheni, mlada zasedba Husta iz hrvaškega Klanjca ter zasedbi Majmoon Jealousy Mountain Duo iz Nemčije, piko na i pa je predstavila hrvaško nemška zasedba Majmoon.


Do 20. maja se lahko mladi ustvarjalci s svojim predlogom prijavite na natečaj za celostno grafično podobo projekta Evropska reka, razpisni pogoji pa so objavljeni na http://www.klub-metulj.org. Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije, program Mladi v akciji.