reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Bistrica ob Sotli

FOTO: Povezovanje mladih preko Sotle

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.05.2013 13:47

Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli je izvedlo prvo srečanje mladih v okviru projekta 'Evropska reka', s katerim bodo v osmih mesecih povezovali mlade z obeh bregov reke Sotle.

Namen projekta je naučiti mlade kritičnega pogleda in analiziranja obstoječega družbenopolitičnega položaja mladih ter tudi javno in jasno izraziti svoje poglede. Mlade bodo temu vspodbujali s filmsko delavnico, kjer bodo pridobili veščine in znanje o nastajanju filma, hkrati pa poudarjali ustvarjalnost in razvijali lastno kritično mišljenje. Da si bodo mladi izoblikovali svoj prostor v lokalni skupnosti, bodo pripravili lokalno strategijo razvoja na področju mladih, ter jo predložili predstavili Občini Bistrica ob Sotli, ki je prav tako prevzela vlogo partnerja v projektu.

Občina Kumrovec bo kot partner aktivno sodelovala s KUM: preko anket in intervjujev bodo zbrali mnenja, predloge in izzive mladih v občini. Izsledki bodo na koncu zbrani in oblikovani v tiskani publikaciji. Ena glavnih aktivnosti bo javna razprava, ki se je bodo udeležili vsi štirje partnerji projekta, gost bo predstavnik evropskega parlamenta. Srečanje se je zaključilo s koncertom, ki so ga poimnovali 'Koncertni večer Karla Marxa', na katerem so se predstavili domači The Gheni, mlada zasedba Husta iz hrvaškega Klanjca ter zasedbi Majmoon Jealousy Mountain Duo iz Nemčije, piko na i pa je predstavila hrvaško nemška zasedba Majmoon.


Do 20. maja se lahko mladi ustvarjalci s svojim predlogom prijavite na natečaj za celostno grafično podobo projekta Evropska reka, razpisni pogoji pa so objavljeni na http://www.klub-metulj.org. Projekt je sofinanciran s strani Evropske komisije, program Mladi v akciji.