mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice

FOTO: Pravljica v knjižnico pripeljala volka in snežake

Piše: R.K./A.D.

Čas objave:
09.01.2019 17:59

V torkovem popoldnevu so knjižničarke brežiške splošne knjižnice za najmlajše uporabnike pripravile ustvarjalno druženje ob pravljici.

Otroci so skupaj s svojimi spremljevalci prisluhnili pravljici Dobri zlobni volk. Gozdne živali v zgodbi najprej menijo, da volk nikakor ni dober ali prijazen, je velik in grozen in zloben. Ob branju spoznamo, da volk do sostanovalcev v gozdu naredi veliko izjem.
Zgodba o sočutju in poštenosti je nasmejala in očarala poslušalce vseh starosti. Prijetno druženje med knjigami so nadaljevali z ustvarjanjem snežakov brez snega. Že res, da je včeraj zunaj snežilo, a za snežake niso potrebovali rokavic in snežnih kep. V roke so vzeli škarje, lepilo, papir in blago. Barvice so popestrile
klobuke in spretne roke majhnih in večjih obiskovalcev so ustvarile pisane izdelke, ki bodo ostali kljub višjim temperaturam. Knjižničarji najmlajše ponovno vabijo k skupnemu ustvarjalnemu druženju ob pravljici prvi torek v februarju. Osnovnošolci od 3. do 6. razreda pa se jim lahko pridružite 22. januarja na Torkovem druženju 3 .