danny Dobra karma

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno ...

Gore-Tex Svet24.si

Umrl je človek, ki nam je dal Gore-Tex

PER-zupnik avsenik-pl Reporter.si

Čudežna ozdravitev dečka Metoda, ki je padel v ...

michael schumacher Svet24.si

Razkrito, v kakšnem stanju je Michael Schumacher

20200916-01025147 Necenzurirano

Pravljica o Primožu in Josipu #kolumna

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

Modne kombinacije za šolarje Njena.si

Tri modne kombinacije za šolarje

Novice Brežice

FOTO: Pravljično v Knjižnici Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2012 17:20

V Knjižnici Brežice so 20. november t.j. Dan splošnih knjižnic obeležili z vrsto prireditev. Ker njihov dan sovpada z mednarodnim dnevom otroka so med prireditvami za vse generacije pripravilikar nekaj takih za najmlajše. V dnevih okrog praznika so gostili otroke, ki so se spoznali s knjižnico in uživali v predstavi.

Na sam dan knjižnic so najmlajši v Knjižnici Brežice prisluhnili pravljici o pikapolonici in po predstavi v ustvarjalnici izdelovali različne umetnine z motivi iz pravljice. Otroke je nasmejala tudi predstava »Paket pika net« v izvedbi gledališča Ku-Kuc. Predstave v dopoldanskem času so se udeležili učenci 2. in 3. razredov OŠ brežiške občine v spremstvu učiteljic, v popoldanskem času pa so si jo lahko ogledali vsi ostali skupaj s starši. Učenci prve triade Osnovne šole Bizeljsko so se udeležili knjižne in knjižnične vzgoje, se seznanili s pravili obnašanja v knjižnici, in pravili rokovanja s knjižničnim gradivom, ob koncu obiska pa so prisluhnili pravljici »Tiho tukaj beremo«.


Skozi ves teden je potekal brezplačen vpis novih članov, za katerega se je, kot so zapisali na spletni strani, odločilo 91 uporabnikov.