lf3awxRQ.jpeg Svet24.si

Te besede je namenila bogati sodnici in nekdanjemu...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

josip vodička Svet24.si

Umrl je 31-let star tekmovalec hrvaške 'Ljubezni ...

puška Svet24.si

Sredi belega dne je streljal nad glavami ...

kuža in mucek Dobra karma

Imena živalim razkrivajo njihov pravi značaj: ...

lea sirk Njena.si

Tudi brat Lee Sirk v pevske vode?

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

Novice Brežice

FOTO: Pravljično v Knjižnici Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
26.11.2012 17:20

V Knjižnici Brežice so 20. november t.j. Dan splošnih knjižnic obeležili z vrsto prireditev. Ker njihov dan sovpada z mednarodnim dnevom otroka so med prireditvami za vse generacije pripravilikar nekaj takih za najmlajše. V dnevih okrog praznika so gostili otroke, ki so se spoznali s knjižnico in uživali v predstavi.

Na sam dan knjižnic so najmlajši v Knjižnici Brežice prisluhnili pravljici o pikapolonici in po predstavi v ustvarjalnici izdelovali različne umetnine z motivi iz pravljice. Otroke je nasmejala tudi predstava »Paket pika net« v izvedbi gledališča Ku-Kuc. Predstave v dopoldanskem času so se udeležili učenci 2. in 3. razredov OŠ brežiške občine v spremstvu učiteljic, v popoldanskem času pa so si jo lahko ogledali vsi ostali skupaj s starši. Učenci prve triade Osnovne šole Bizeljsko so se udeležili knjižne in knjižnične vzgoje, se seznanili s pravili obnašanja v knjižnici, in pravili rokovanja s knjižničnim gradivom, ob koncu obiska pa so prisluhnili pravljici »Tiho tukaj beremo«.


Skozi ves teden je potekal brezplačen vpis novih članov, za katerega se je, kot so zapisali na spletni strani, odločilo 91 uporabnikov.