Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Novice Krško

FOTO: Praznični december v Krškem pred vrhuncem: sejem, drsališče, koncerti, dedek Mraz

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.12.2016 10:59

Pester december v mestu Krško bo danes postregel s Prazničnim kulinaričnim in rokodelskim sejmom na Tržnici Videm v Krškem v organizaciji Agro Posavje, Kostaka Krško, ki bo ponujal pestro izbiro unikatnih daril za praznične dni.

Za spremljajoči program bodo poskrbeli Zveza Sonček, Skavti Župnije Videm, Krške mažoretke s Pihalnim orkestrom Krško, vrtec VILA pri OŠ Leskovec pri Krškem, za ponudbo pa Kavarna in slaščičarna grad Rajhenburg, kmetije, ekološke kmetije, rokodelci in obrtniki …

Zbirali bodo tudi nepoškodovane didaktične igrače za otroke iz socialno šibkih družin v sodelovanju z Župnijsko Karitas Krško – Videm, zato vabijo k sodelovanju. Ob tej priložnosti bodo ob 10. uri odprli drsališče, ki bo to zimo na parkirišču pri Tržnici Videm. Z otvoritvenim programom na drsalkah se bodo predstavili učenke in učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško.

Novoletni bazar v starem mestnem jedru od ponedeljka, 12. decembra, do sobote

Od ponedeljka, 12. decembra, do četrtka, 15. decembra, bo v starem mestnem jedru in Mencingerjevi hiši novoletni bazar s pestro ponudbo in spremljevalnim programom različnih kulturnih društev. Vsak dan od 17. do 20. ure bodo v Mencingerjevi hiši rokodelci z izvirnimi darilci, medtem pa bo otroke v Mestnem muzeju Krško med 17. in 18. uro v pravljični deželi pričakal dedek Mraz in različne otroške delavnice.

Sprehod po ulicah starega mestnega jedra bodo obiskovalci lahko izkoristili za ugodne nakupe in prednovoletne popuste.

Decembrski Moj četrtek - sprehod z dedkom Mrazom in jezdenje ponija za najmlajše

Četrtek, 15. decembra, bo v starem mestnem jedru še posebej pester, saj se bodo otroci z dedkom Mrazom in njegovim spremstvom ob 17. uri izpred Hiše narave sprehodili po ulici CKŽ in obiskali ponudnike starega mestnega jedra. Od 17.30 do 19. ure pa bodo otroci v družbi dedka Mraza na ulici pred Mestnim muzejem Krško lahko brezplačno jezdili na poniju.

Praznični vikend 16. in 17. decembra – Od srca do srca, Čuki in Uranium Pills

Vrhunec praznovanja se bo odvijal na ulici od Občine Krško do Hočevarjevega trga, in sicer v petek, 16. decembra, bo že od 17. ure dalje na ulici bogat novoletni bazar z rokodelci, ob 20. uri pa bo za zabavo poskrbela pop tamburaška skupina iz sosednje Hrvaške OD SRCA DO SRCA, ki bo poskrbela za pester pop in rock glasbeni program bivše »juge«.

Tudi sobota, 17. decembra, se bo v starem mestnem jedru začela z novoletnim bazarjem z rokodelci, od 19. ure dalje pa bodo obiskovalce zabavali ČUKI ter kasneje domača zasedba URANIUM PILLS PROJECT. Ta dva dni bo med 17. in 24. uro na voljo tudi brezplačen avtobus, ki bo vozil vsako uro.