zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

FOTO: Praznično tudi v knjižnicah

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.12.2015 14:03

Leto se počasi bliža h koncu, ostajajo pa lepi spomini. V Knjižnici Brežice, natančneje na mladinskem oddelku, pa že oblikujejo nove. Svet mavričnih hišk in pisanih vreč, dom Muce Copatarice, Mačka Murija, Pike Nogavičke, Frančka, Nodija in številnih drugih knjižnih junakov, so želeli odeti v pravljično, zimsko božično-novoletno preobleko, zato so k sodelovanju povabili vrtčevske otroke in vzgojiteljice.

V četrtek, 3. 12. 2015, na dan, ko obeležujemo ta veseli dan kulture, so jih na mladinskem oddelku Knjižnice Brežice obiskali otroci iz skupin Copatki in Žogice Vrtca Pikapolonica Cerklje ob Krki s svojimi vzgojiteljicami. Prešerno razpoloženi in nasmejani so jim prinesli skrivnostni zeleni paketek z bleščečo pentljo. Zelooo so bili radovedni, kaj se skriva v njem, zato je knjižničarka hitro pokukala vanj. In veste, kaj je našla? Okraske, s katerimi so naš mladinski oddelek odeli v čarobno zimsko pravljico. Najrazličnejši izdelki, nastali izpod spretnih otroških prstkov, bodo našim obiskovalcem zadnji mesec v letu naredili še bolj čaroben.

Ob obisku in predaji izdelkov je knjižničarka Vera otrokom prebrala dve pravljici. Zabavali so se ob zgodbi ptičke taščice ter volka in ovčke. Ogledali so si skrite kotičke knjižnice in se seznanili s knjižničnim bontonom. V zahvalo in popotnico so dobili paketek, ki so ga našli med knjižnimi policami, ne vedo pa, niti kdo ga je pripravil niti kaj se je skrivalo v njem. V priloženem pisemcu je pisalo le, naj ga predajo otrokom, le-ti pa ga lahko odprejo šele po kosilu, po vrnitvi v vrtec.


Veselo so si pomahali v pozdrav, si zaželeli, naj bo december – mesec pravljic, zgodb in druženj – še naprej posebno doživetje ter kmalu v ozadju zaslišali hupanje avtobusa. To je bil namreč znak, da so malčki srečno prispeli na avtobus in se odpeljali novim dogodivščinam naproti.