jasmina kandorfer Dobra karma

"Ljudi testiramo in uporabljamo intuicijo," je ...

Igor Kojić, Severina Svet24.si

Severina s tem zaprla usta dvomljivcem

20191025_150340 Reporter.si

Primer iz Celja: Kako ravnati, da v domu ...

koronavirus, slovenija Svet24.si

V torek 39 na novo okuženih, umrli sta dve osebi

sircelj Necenzurirano

Največje "luknje" v megu zakonu

4 Igor Jelen Iggy - foto osebni album Odkrito.si

»Zadnje tri tedne ni bilo nikakršnih opozoril«

delovna-akcija, družina-ržen Njena.si

Luksuz in revščina: So Rženovi pretentali POP TV?

Novice Novo mesto

FOTO: Pred pomladjo bodo uredili sprehajališča

Piše: MO Novo mesto

Čas objave:
20.02.2020 08:31

Poleg celovite prenove Kettejevega drevoreda in postavitve pametne javne razsvetljave na Župančičevem sprehajališču bodo v teh dneh potekala še redna vzdrževalna dela na mestnih sprehajališčih. Delavci iz Komunale Novo mesto, bodo tako peskali pešpoti v Ragovem logu, pri Parku Evropske unije in na Portovalu, predvidoma danes pa bodo odstranili tudi dve posušeni drevesi v Julijinem sprehajališču, ki predstavljata nevarnost za sprehajalce. Eno izmed odstranjenih dreves bo zamenjano z novo sadiko.

DSC_5146.jpg
Sprehajališče na Marofu
Foto: MO Novo mesto

Prenova Kettejevega drevoreda se bo v naslednjih tednih nadaljevala s polaganjem cevi za javno razsvetljavo in elektriko. V teku je izvedba tematske poti na Marofu, sledi ureditev makadamske poti, ki bo na strmejših delih površinsko prevlečena s protiprašno zaščito, ter postavitev drogov javne razsvetljave in urbane opreme.

DSC_5146.jpg
Sprehajališče na Portovalu
Foto: MO Novo mesto

Na Župančičevem sprehajališču bo v naslednjih tednih postavljena pametna javna razsvetljava, pri kateri bo možno naprednejše nadzorovanje jakosti osvetlitve, ki bo prilagojena obiskanosti sprehajališča. Gre za enega izmed ukrepov projekta Pametno mesto, ki med drugim zasleduje tudi čim manjšo svetlobno onesnaženost.

Pred izvedbo je tudi nekaj novih površin za pešce in kolesarje: marca je načrtovana objava razpisa za izvajalca gradnje brvi v Irči vasi, med Malim Slatnikom in Petelinjekom pa se bo še letos ob rekonstrukciji državne ceste urejalo večnamensko pot in obračališče za avtobuse.