Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Prgišče spinov

Piše: J.P.

Čas objave:
12.07.2019 11:29

Namiznoteniški klub Krka Novo mesto je bogatejši za novo knjigo. Prgišče spinov je nova knjiga Janeza Pezlja, ki razkriva več kot 150 priimkov, povezanih z novomeškim namiznim tenisom.

prgisce-spinov.jpg
Janez Pezelj - Prgišče spinov
Foto: J.P.

Pred dobrim letom je izšel obsežen almanah Da bi se bolje poznali, s katerim so se v klubu poklonili 70-letnici kluba, sredi letošnjega junija pa je izšla knjiga Prgišče spinov. Avtor obeh je Janez Pezelj, to pa je njegova peta knjiga.

06 Karatejci-unicujejo-.jpg
"Karatejci uničujejo"
Foto: J.P.

Izid obeh sta s finančno podporo omogočili Krka d. d., in MO Novo mesto. Tako kot prva knjiga je tudi druga lep doprinos k domoznanski, ne samo k športni literaturi. V njej je objavljenih 34 anekdot, enajst jih je z imenitnimi karikaturami opremil tudi v Sloveniji novomeški uveljavljeni karikaturist Branko Babić.

Iz spremne besede Jerneja Jedlovčnika: »Knjiga na posrečen način razlaga čas, ki je minil. Za nas in za prihodnje rodove. To je avtorju Janezu Pezlju uspelo s pomočjo res preprostih zgodb, s katerimi se srečujemo celo življenje, a jim praviloma ne dajemo posebne teže. Mnoge živijo le za hip, so nekakšne besedne enodnevnice. Zato jih kmalu za vekomaj prekrije prah časa.«

11 Oci-nic-se-ne-odbija d.jpg
"Oči nič se ne odbija"
Foto: J.P.

Marjan Fortin, športni komentator RTV Slovenija, pa je knjigi na pot zapisal: »Ne obstajajo 'male in velike' knjige! So samo (ne)zanimive knjige! In zame je Prgišče spinov nadvse dragocen dodatek k dolenjski in slovenski športni zgodovini. V veliko pomoč, da se kolo spomina ne bo ustavilo.«