cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Kočevje

FOTO: Pridih Bele Krajine v Kočevju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.09.2015 09:01

V prostorih ekološke tržnice v Kočevju, prej je bil v njej Likovni salon, so kot čebele dejavni člani Ekološko turistične sekcije, ene izmed treh v društvu Herbs , na ogled postavili mikavne fotografije s pisanimi motivi razgibane vasice Damelj ob Kolpi.

Konec maja je več kot ducat -prvinske narave polni izzivov- navdušencev fotografije na celodnevni delavnici za naslovom Od začetka do konca objektive nastavilo pred razgibano naravno, kulturno in stavbno dediščino obmejne vasice lučaj od cerkvice sv. Mihaela. »Pri tem nam je nudena strokovna pomoč s strani Avertis Herbs ne le pri spoznavanju temeljnih osnov fotografiranja ampak tudi širše.

O tem pričajo razstavljene fotografije, ki bodo, takšen je predlog, približno ob koncu leta na ogled tudi najbrž v Črnomlju. Sicer je glavni namen delovanja sekcije ozaveščanje ljudi o pomenu preprostih življenjskih resnic glede okolja v katerem živimo, pomembnosti medčloveškega povezovanja in ustvarjalnega delovanja.
» je dejala Lidija Žagar Vardijan , vodja Ekološko turistične sekcije.


Delovno snidenje ob Kolpi je vrh usposabljanja, ki je v sedmih terminih potekalo v Domu starejših občanov Kočevje. Ob odprtju razstave, ki prvič v kočevski prostor prinaša ljubiteljsko prepoznavanje oziroma dotik z naravo pokrajine Belih brez skozi zrcala fotografskih aparatov in mobilnih naprav, so pripravili kulturni program z nastopom Uršinih mažoret, ki so sekcija Herbs-a.

Da je vse izzvenelo po Belokranjsko, so se potrudili člani sami, ki so pripravili slastne priboljške iz doline dolnje Kolpe. » Delavnic smo se udeležili tudi iz Zavoda Nessetal Koprivnik in na njej izvedli marsikaj poučnega. Vsi skupaj smo na ustvarjalni poti novih projektov, » je dejal Matjaž Matko, direktor zavoda Nessetal Koprivnik, sicer novomeški kulturni kreator.

Matjaž Matko o delavnici


Matjaž Matko o o razstavi