zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Brežice

FOTO: Prinesi in odnesi v Brežice

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.07.2015 11:01

Komunala Brežice je v sodelovanju z društvom Regrat poskrbela za še eno pestro sobotno dopoldansko dogajanje na tržnici. Za obiskovalce so pripravili tematsko obarvano tržnico, ki je ponujala romantično ledeno kavo, stojnico »Prinesi – odnesi« in ponudbo lokalnih kmetov ter rokodelcev.

Akcija »Prinesi – odnesi«, kjer obiskovalci tržnice prinesejo rabljene, vendar še uporabne stvari, odnesejo pa tisto, kar želijo, je med prebivalci Brežic zabeležila velik odziv: Zaradi velikega povpraševanja, so se odločili vsem, ki to želijo, omogočiti, da stvari, ki jih ne potrebujejo več, so pa uporabne, prinesejo v Zbirni center Boršt tudi med tednom. Med vikendom pa jih na tržnici ponudijo tistim, ki jih želijo.

Akcijo bodo v prihodnjih mesecih razširili. Povezati se želijo z dobrodelnimi organizacijami, ki take stvari najbolj potrebujejo. S tem bodo osrečili prenekaterega otroka in družino ter poskrbeli za manj odloženih odpadkov,« je povedala Petra Grajžl, vodja sektorja splošnih služb v Komunali Brežice. S tem želijo spodbuditi prebivalce k razmisleku o lastnih nakupovalnih navadah in nagibih ter o našem pogosto napačnem odnosu do stvari in virov.

Pri stojnici društva Regrat so se lahko obiskovalci osvežili z romantično ledeno kavo. Na tržnici pa se je predstavilo tudi kar nekaj ustvarjalcev unikatnih izdelkov, med njimi Irena Verstovšek z naravnim milom, Branka Markelj z unikatnim nakitom in Špela Umek z unikatnim nakitom iz lesa. S stojnice Kmetije Omerzu je dišalo po sivki, Aleš Balon iz Kmetije Balon pa je ponujal domače izdelke od moke do konopljinega olja.

Pestra pa bo tudi prihajajoča sobota, 25. julija, ko bo na tržnici Brežice med 11. in 14. uro obiskovalcem na voljo Kosilo na tržnici, ki ga bodo pripravili lokalni gostinski ponudniki iz sezonskih pridelkov s tržnice.