venera Dobra karma

Retrogradnost planetov: čas za ponavljanje, ...

donald-trump, melania-trump Svet24.si

VIDEO: Ob Donaldu mračna Melania. Ob tem, kar je ...

matej lahovnik-pl Reporter.si

Poglejte, koliko so davkoplačevalce stali ...

prometna nesreča, btc, tovornjak, kolesarka Svet24.si

FOTO: Huda prometna nesreča v ljubljanskem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ere Petra Vriska je konec

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

franko bajc Njena.si

Franko, kot ga še niste videli

Novice Kapele

FOTO: ''Prit pele f Kapele''

Piše: Suzana Petrovič

Čas objave:
09.10.2019 12:33

Lani novembra je v Kapelah ponovno oživelo turistično društvo v nekoliko pomlajeni sestavi. Da mislijo resno, so pokazali že takoj decembra, ko so se lotili prvega projekta in ga tudi uspešno izpeljali – » Advent v Kapelah » z velikim adventnim venčkom na prostem, stojnicami z lokalno ponudbo in šolskim kulturnim programom učencev tamkajšnjega kraja.

Pripravili so še razne delavnice za otroke, izdelovanje venčkov in butaric. Otroke je obiskal Miklavž s krampusi, na božični večer pa so se po kraju popeljali Božički in obdarili mimoidoče. Želijo, da bi projekt postal tradicionalen, zato ga bodo organizirali tudi letos. Tokrat bodo program obogatili z živimi jaslicami v izvedbi njihovih najmlajših vaščanov, otrok. Vsekakor vredno ogleda.

V svojem komaj enoletnem delovanju so bili precej aktivni. Udeležili so se sejma Alpe Adria, organizirali dobrodelni koncert za defibrilator in ga tudi kupili ter postavili v center Kapel, pa prireditev Kapelski pozdrav poletju s podeželskimi igrami, ogledom naravnega parka Jovsi in nočnim pohodom ter štetjem ogrožene vrste ptic - kosca. Prav tako pa nikoli ne pozabijo, da se je treba tudi zabavati. Tako se se udeležili golažijade in ocvirkijade, pa ne le pri nas, tudi na hrvaškem. Vzpostavili so zelo dobre odnose s sosedi iz Hrvaške, kjer so se poleti udeležili vleke » štrika » in enkrat tudi zmagali.V soboto, 12. oktobra se bo društvo predstavilo na že dvajseti prireditvi Praznik kozjanskega jabolka, 26. oktobra pa vas vabijo na pohod » Sprejdmo se po Kapevskih bregih », kjer ne bo manjkalo kostanja, mošta in, kot pravijo po domače » neke za pod zub ».

Turistično društvo Kapele si je cilje zastavilo zelo ambiciozno in kot pravijo, ne želijo biti sami sebi namen. Želijo čimbolj promovirati svoj kraj, mu dodati neko novo vsebino, še bolj povezati ljudi in jim ponuditi dogodke, na katerih se bodo sprostili, zabavali in uživali v pravem kapelskem vzdušju.