josip vodička Svet24.si

Umrl je 31-let star tekmovalec hrvaške 'Ljubezni ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

meghan markle_kate middleton Svet24.si

Je Meghan Markle s tem skušala zasenčiti Kate ...

minimalna plača, plača, gotovina, kovanci Svet24.si

Da ne bo nesporazumov: tako se pravilno izplačuje...

kuža in mucek Dobra karma

Imena živalim razkrivajo njihov pravi značaj: ...

helena blagne Njena.si

Helena Blagne zapeljiva v kopalkah

Mijo Matić Njena.si

Huda poškodba sanjskega moškega

Novice Kočevje

FOTO: Prižig lučk v Kočevju

Piše: T. P.

Čas objave:
09.12.2018 15:51

Pravljični gozd na mestni ploščadi v Kočevju je v sredo, 5. decembra, polno zažarel v prazničnih lučeh.

Skupaj so obiskovalci odštevali do slavnostnega trenutka prižiga lučk in pričakali prvega dobrega moža, Miklavža, ki je otroke in njihove starše zopet obiskal v osrednjem prizorišču letošnjega decembrskega dogajanja in s sladkim presenečenjem razveselil najmlajše.

Pravljicni gozd2.jpg
Otroke je zabaval ribič Pepe
T. P.

Tudi letos je Javni zavod za turizem in kulturo Kočevje s številnimi sodelujočimi poskrbel za pester glasbeni in otroško zabavni program ob prižigu lučk. Nastopili so; Pihalni orkester Kočevje v spremstvu Kočevskih mažoret Kud Godbe, Ribič Pepe, ki je s svojim nastopom otrokom pričaral nadvse prijetno vzdušje, saj so v predstavi skupaj z njim zaplesali in zapeli vsi, od otrok, pa tudi njihovih staršev, narisal jim je kar nekaj risb; za zaključek večera pa je poskrbel »malibujevec« Marjan Uljan, ki je z glasbenim programom za vse generacije poskrbel, da so se obiskovalci družili in zabavali vse do konca prireditve. Dišalo je po slastnih palačinkah, hamburgerjih, zimskem čaju, cimetu…Stojnice po ponujale pestro izbiro darilnega programa, najmlajši so se zabavali in uživali v novem, zelo atraktivnem igralu, ki predstavlja posnetek dela gradu Fridrihštajn.

Pravljicni gozd4.jpg
Kočevje je obiskal tudi sv. Miklavž
T. P.

Ta zares pravljični večer je na ploščad privabil več kot 1000 obiskovalcev, ki jih je pozdravil tudi župan Občine Kočevje, dr. Vladimir Prebilič in vsem zaželel vesel december.