gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Priznanje za Novo mesto

Piše: R.K.

Čas objave:
21.10.2019 11:14

Mestna občina Novo mesto prejela priznanje za promocijo trajnostne mobilnosti.

Mestna občina Novo mesto je na včerajšnjem zaključnem dogodku tokratnega Evropskega tedna mobilnosti (ETM) v Kopru prejela priznanje za promocijo trajnostne mobilnosti in sodelovanje pri projektu ETM, v katerega se je letos prvič vključilo kar 80 občin.
Na zaključnem dogodku so organizatorji razglasili zmagovalni in najbolj aktivne občine. Zmagovalki letošnjega ETM, ki je potekal na temo hoje kot trajnostnega načina mobilnosti, sta Mestna občina Maribor in Občina Kočevje. Posebna priznanja za aktivne občine pa so poleg Mestne občine Novo mesto, prejele še Mestna občina Nova Gorica ter občine Medvode, Krško, Brežice in Sevnica.
V Mestni občini Novo mesto sicer aktivnosti na področju trajnostne mobilnosti potekajo vse leto, še dodatno pa jih okrepijo v času ETM. Letos je občina z namenom spodbujanja sprememb mobilnostih navad, uvedbe in promocije trajnostnih prometnih ukrepov ponovno pripravila izobraževalne, športne in družbeno zanimive aktivnosti, ki so privabile številne obiskovalce.
Novomeška občina je bila za prizadevanja na področju trajnostne mobilnosti in ukrepov nagrajena že v preteklih letih, leta 2017 je v kategoriji mestnih občin osvojila prvo mesto, lani pa se je prav tako kot letos uvrstila v finale in prejela priznanje za najbolj aktivno občino, ob čemur je razveseljivo dejstvo, da so omenjena prizadevanja na področju trajnostnega razvoja prepoznana na državni ravni.