1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Novice Brežice

FOTO: Prva podelitev diplom na Fakuleti za turizem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
02.12.2015 14:55

Prva generacija diplomantov Fakultete za turizem Univerze v Mariboru je včeraj prejela diplomske listine na slovesni podelitvi diplom.

Diplomante so nagovorili brežiški župan Ivan Molan, dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjan Brumen ter rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Igor Tičar, ki je diplomantom izročil listine.

Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru je letos jeseni dobila prve diplomante, kateri so svoje diplomske listine prejeli na prvi slovesni podelitvi diplom na fakulteti. V spremstvu staršev, sorodnikov in prijateljev so se udeležili prireditve, ki je potekala v Viteški dvorani brežiškega gradu. Diplomske listine so prejeli iz rok rektorja Univerze v Mariboru prof. dr. Igorja Tičarja, poleg pa so prejeli tudi poseben znak diplomanta fakultete, ki jim ga je izročil dekan Fakultete za turizem izr. prof. dr. Boštjan Brumen.

Znak diplomanta Fakultete za turizem Univerze v Mariboru je pomanjšana kravata v barvah Fakultete za turizem. Predstavlja pripadnost Fakulteti za turizem, akademski skupnosti Univerze v Mariboru in občečloveškim etičnim vrednotam. Hkrati znak simbolizira članstvo v alumni klubu Fakultete za turizem.


"Diplomanti so se mentorjem in predavateljem poklonili s čudovitim zahvalnim govorom, ki ga je pripravil diplomant Tomi Špindler. Vsem študentom in bodočim diplomantom pa so izročili kamen modrosti, ki ga je predstavila diplomantka Maja Žibert. Kamen modrosti bo postavljen na fakulteti v Brežicah kot opomin in spomin vsem, da je za študenta v času izobraževanja študij prioriteta. Program prireditve so s svojim nastopom obogatili Akademski pevski zbor Maribor ter študenti Fakultete za turizem z recitali in pevskim nastopom," so sporočili iz brežiške fakulete.