krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Nastja Pesek Odkrito.si

Nastja Pesek ne skriva, da uživa v novi vlogi

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

Novice Novo mesto

FOTO: Prve večstandardne polnilnice na Dolenjskem

Piše: RK

Čas objave:
03.12.2021 12:14

Družba Petrol in trgovski center Supernova sta danes pred Nakupovalnim centrom Supernova Qlandia Novo mesto odprla najsodobnejši center za polnjenje električnih vozil z e-polnilnicami, ki zmorejo polnjenje do 350 kW/h. Gre za prvo središče večstandardne polnilne infrastrukture za električna vozila na Dolenjskem.

V okviru dogodka so pripravili tudi razstavo najnovejših električnih vozil, demonstracija polnjenja vozil in testne vožnje.
Petrol z otvoritvijo ultra hitre polnilnice v Novem mestu v sodelovanju s Supernovo uspešno zaključuje evropski projekt NEXT-E, katerega cilj je pospešiti uvajanje večstandardne polnilne infrastrukture za električna vozila (v skladu z nacionalnimi izvedbenimi okviri in direktivo EU o infrastrukturi za alternativna goriva), z namenom doseganja ambicioznega cilja razogljičenja v prometu in gospodarstvu. Projekt, ki se je začel leta 2017 in se zaključuje z letošnjim letom, je sofinanciran s strani Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA).

Enako si za trajnostno in okolju prijazno podjetje prizadevajo v trgovskem centru Supernova Qlandia Novo mesto, kjer so s pridobitvijo nadvse zadovoljni in v dolenjski lokalni skupnosti pričakujejo dober odziv, je za radio Krka pojasnila vodja centra Supernova Qlandia Novo mesto Natalija Glogovšek. Poleg nje so sicer na dogodku spregovorili Jože Bajuk, član uprave Petrola, Tadej Smogavec, vodja razvoja trajnostne mobilnosti v Petrolu, Katerina Zajc, vodja projekta NEXT-E v Petrolu in novomeški župan Gregor Macedoni.

NATALIJA GLOGOVŠEK SUPERNOVA QLANDIA NM-POGOVOR_03122021