Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Črnomelj

FOTO: Prvi del Tedna portugalke zaključen

Piše: Radio Krka

Čas objave:
14.10.2012 12:55

»Človek mora spoznati vino tako, kot spozna prijatelja; ne zgodovina in ne literatura mu ne bosta v pomoč. To znanje mora osvojiti sam, samostojno iz svoje notranjosti in ne od zunaj.«

Prvi del Tedna portugalke v Črnomaljski kleti v soorganizaciji Društva vinogradnikov Črnomelj in OI JSKD Črnomelj je zaključen.

V tretjem dnevu je svoje delo in mlado portugalko predstavila družina Hoznar iz Ručetne vasi pri Črnomlju. Znani vinar Alojz Hoznar vinogradniško-vinarsko delo uspešno predaja svojemu sinu Urošu, ki se že samostojno preizkuša, pri čemer očetovo znanje in izkušnje z veseljem upošteva. Kot kaže, je družina Hoznar že leta na dobri poti.

Včeraj je številno publiko je z glasbo pozno v noč navduševal DeŽur trio, katerega duša je seveda Črnomaljec Janez Doltar.


Po nekajdnevnem premoru ste na dneve portugalke ponovno vabjeni v sredo, 17. 10., ko se bo ob 20. uri predstavil vinar Franci Turk z Jelševnika pri Črnomlju.

Glasbeni del večera bomo prepustili Darku Daretu Grgiču, ki bo predstavil svojo zgoščenko »Pesmi izpod soda« in vas nato zabaval tudi z drugo glasbo.