cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Novice Ribnica

Foto: Razstava ob 30-letnici društva

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.11.2015 19:01

Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Velike Lašče je v prostorih TVD Partizan v Ribnici že četrtič zaporedoma pripravilo razstavo malih živali.

Tokratna razstava, na kateri so množici obiskovalcev na ogled postavili skupaj več kot 400 različnih živali, ki so jih razdelili v tri kategorije, in sicer: predstavniki ptičjih vrst, kuncev in perutnine , je pripravljena ob 30-letnici društva. Za boljšo prepoznavnost pa so tri dni v ličnih prostorih, kikirikali, čivkali, peli… ali se tako ali drugače oglašali golobi, kokoši, petelini , race, gosi in avtohtone prostoživeče vodne živali v naravi, kanarčki, papige, ter favna Evrope, to so ptiči, ki prosto živijo v naravi. Razstava je bila tudi ocenjevalna. Za vsako pasmo je določen standard, ki se mu mora tekmovalna žival najbolj približati.

Najbolje ocenjene živali gredo naprej na regijsko, specialno razstavo, super pokal oziroma na državno razstavo. » V društvu nas je 48 članov, pokrivamo široko območje, od Dobrepolja, preko Velikih Lašč, Ribnice do Kočevja. Naši člani prihajajo tudi iz Novega mesta, Črnomlja in iz Ljubljane, » je dejal Igor Klemenc, tajnik in blagajnik društva. Ocenjevanje je pokazalo, da rejci zelo upoštevajo strokovna navodila, saj so skoraj vse razstavljene pasme prejele visoke ocene. Štiri rejca sta bila na koncu zelo skupaj, šampion razstave pa je postal komaj 5 in pol let star Ožbe Adamič iz Mrtvic pri Kočevju. Tako rekoč odraščal je in nenehno skrbel za petelina pasme New hampshire, ki je ob razglasitvi razširil, ob koncu pa kar stisnil dolge peruti v naročju malega šampiona.

Igor Klemenc o dejavnosti društva


Igor Klemenc o dosežkih društva


Igor Klemenc o ljubiteljski dejavnosti