Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

FOTO: Regijski karierni sejem v Novem mestu

Piše: N.Š.

Čas objave:
21.04.2018 07:34

V Novem mestu je v četrtek dopoldne potekal prvi regijski Karierni sejem Dolenjske in Bele krajine pod blagovno znamko MojeDelo. Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajne je pri organizaciji sejma sodelovala, saj je regijskim gospodarskim družbam, svojim članom, pomaga tudi na področju zaposlovanja.

Sejem je potekal na Univerzi v Novem mestu (Na Loko 2), sodelovalo je 23 razstavljavcev, ki so pretežno bila priznana podjetja in nekaj zaposlitvenih agencij. Že ob otvoritvi se je trlo ljudi. Gneča je bila občasno na meji zdržnosti okoli najbolj zanimivih delodajalcev.

Zanimanje za sluzbe.jpg
Zanimanje za sluzbe
Foto: Klavdija Žitnik

Tomaž Kordiš direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine: »Podjetjem v naši regije primanjkuje dobrih kadrov in se moramo za kadri ozirati tudi izven meja regije. Tudi naša zbornica pomaga podjetjem do pravih kadrov, kar nam omogočajo številne delavnice, izobraževanja in okrogle mize, ki jih delamo v okviru Sekcije za ravnanje s človeškimi viri. Ponosni smo, da je naša regija nosilec največ nazivov za poslovno odličnost. To kaže na to, kako uspešna podjetja imamo in kako visoko motivirane zaposlene

Okrogla miza Karierni sejem Novo mesto.jpg
Okrogla miza Karierni sejem Novo mesto
Foto: Klavdija Žitnik

V okviru sejma je potekalo, za iskalce zaposlitve, tudi nekaj vsebinsko koristnih dogodkov. Na okrogli mizi, kjer so sodelovali zanimivi sogovorniki, se je pogovarjalo o temi »Na delo na Dolenjsko? Zakaj pa ne!«. Na delavnici »Uspešno iskanje zaposlitve za mlade«, so predvsem mlajši, manj izkušeni iskalci zaposlitve, lahko pridobili koristne napotke in pojasnila za iskanje svoje zaposlitve. Zavod za zaposlovanje pa je obiskovalcem s praktično naravnanim predavanjem razkril pripomočke za samostojno vodenje kariere in veščine iskanja zaposlitve.

Dobro razpoloz¦îenje na sejmu.jpg
Dobro razpoloz¦îenje na sejmu
Foto: Klavdija Žitnik



Karierni kotički, ki so v sklopu sejma potekali v avli Univerze v Novem mestu, so omogočali presonalizirano obravnavo vsakega obiskovalca, brezplačno. Pridobili so lahko profesionalne fotografije, preverili in izboljšali vsebino svojega življenjepisa ter opravili psihometrična testiranja za boljše spoznanje sebe in svojih prednosti.