sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

Novice Ribnica

FOTO: Ribniški gasilci v akciji

Piše: Radio Krka

Čas objave:
23.06.2016 13:56

Prostovoljno gasilsko društvo Ribnica je z ostalimi gasilskimi društvi v občini Ribnica organiziralo delovno razstavo gasilskih vozil in opreme, ki je potekala v centru Ribnice.

Cilj akcije je bil »približati vsem občanom, predvsem pa mladini delovanje osrednje gasilske enote, kakor tudi delovanje ostalih gasilskih enot, ki so razporejene po občini. Ker smo gasilci na intervencijah povezani tudi z ostalimi interventnimi službami, smo predstavili tudi te službe,« je povedal poveljnik PGD Ribnica Gregor Virant.
Tako so se predstavili Nujna medicinska pomoč Ribnica, PP Ribnica, Civilna zaščita Ribnica, Radio klub Ribnica in Nujna medicinska pomoč Ljubljana z reševalcem na motorju ter program SVIT.

Ribniški prostovoljni gasilci pa so od leta 1995 gasilska enota širšega pomena (GEŠP). To pomeni, da ima dodeljene redne naloge posredovanja v prometnih nesrečah in posredovanje v nesrečah z nevarnimi snovmi. Kot centralno društvo v občini intervenirajo pri raznih požarih, posredujejo v primeru elementarnih nesreč, rešujejo z višin, globin in na vodi. Poleg občine Ribnica pokrivajo še Sodražico, Velike Lašče, Dobrepolje, Loški Potok in del Kočevja ter Blok, zaradi česar si želijo v to enoto vključiti tudi gasilce iz okoliških društev, še dodaja Virant.

Gregor Virant, poveljnik PGD Ribnica o GEŠP