Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

ratitovec Svet24.si

FOTO: Smučar na Ratitovcu sprožil plaz, ta je ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

squid-game Odkrito.si

Obsojen na smrt, ker je gledal Squid Game

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Novice

FOTO: Rokometaši ob koncu sezone tudi dobrodelni

Piše: R.K.

Čas objave:
18.06.2021 08:05

V Moškem rokometnem klubu Krka se zavedajo pomena družbene odgovornosti, ki ga skrbno in ciljno usmerjajo tudi na mlade rokometaše. Vsako leto ob koncu sezone pripravijo družbeno zanimiv dogodek, ki se ga mladi rokometaši radi udeležujejo.

Tokrat so se v okviru projekta NLB Šport mladih odločili za obisk Zavetišča Turk na Zajčjem vrhu, kamor so odpeljali ekipo starejših dečkov, ki so bili nad zamislijo izjemno navdušeni. Uvodoma je rokometaše nagovorila lastnica zavetišča in fantom predstavila delovanje zavetišča, njihovo delo ter skrb za živali, ki jih zaradi takšnih in drugačnih razlogov sprejmejo v oskrbo in jim ponudijo začasen, prehoden dom. Na posvojitev trenutno pri njih čaka štirideset psov in petnajst muc. Med drugim so izvedeli tudi veliko žalostnih zgodb o zavrženih, zapuščenih ali kako drugače trpinčenih živalih, ki jih imajo trenutno v zavetišču.

Po kratki uvodni predstavitvi so rokometaši na njihovo željo nekaj kužkov odpeljali na sprehod, kar jih je še posebno navdušilo, saj večina doma nima hišnega ljubljenčka, zato je bilo doživetje še toliko bolj pristno. Obisk zavetišča so sklenili z donacijo hrane za najmlajše “zavetiščarje”, torej mladičke muc
in kužkov, saj jim tovrstne kakovostne hrane primanjkuje in tako na simboličen način dobrodelni projekt ter uspeh ob koncu sezone podelili tudi z živalmi, ki tam čakajo na dobre ljudi, ki jim bodo nudili topel dom in ljubezen.

Odločitev, da so del popoldneva namesto na treningu v dvorani preživeli z
najšibkejšimi v naši družbi, je bila zagotovo prava. Namen obiska je bil hkrati tudi poučen- opozarjati in spodbuditi mlade na poseben odnos med človekom in živaljo in dvigniti raven kulture in spoštljivega odnosa do živali ter izboljšanje njihovega življenjskega standarda, ki je v veliki meri odvisen od ljudi. 

V Moškem rokometnem klubu Krka so sklenili, da bodo omenjeno družbeno koristno akcijo ponovili tudi med letom.