pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Novice Kočevje/Kostel

FOTO: S koncerta »Sobica za Ano«

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.03.2016 15:36

Na petkovem dobrodelnem koncertu »Sobica za Ano« je bilo prodanih 238 vstopnic in v ta namen zbranih 1.809 €. Obiskovalci so za družino prispevali še dodatnih 140 € prostovoljnih prispevkov.

Glede na to, da so se v Kostelu prvič lotili humanitarne akcije in organizacije koncerta, pa še to v sosednji občini Kočevje, saj v domačem kraju takšne dvorane ni na voljo, so bili z izkupičkom in obiskom koncerta več kot zadovoljni.

Med povabljenimi gosti so se koncertu odzvali evropski poslanec dr. Igor Šoltes, podžupan občine Kočevje Predrag Bakovič s soprogo, kostelska županja Lilijana Butina, predsednik društva Bela krajina, ki je pomagal pri organizaciji koncerta Tone Grahek s soprogo, direktor podjetja Snežnik in državnega podjetja Slovenski gozd Julijan Rupnik ter podžupan občine Kostel Aljoša Beljan s soprogo.

Slavnostni govornik je bil evropski poslanec Igor Šoltes, ki je poudaril povezovalni pomen dobrodelnosti in izrazil podporo podobnim dogodkom.

Odziv nastopajočih je bil izjemen, saj je organizator moral prvotno načrtovan krajši koncert zaradi velikega števila nastopajočih krepko podaljšati. Tako so obiskovalci na odru lahko spremljali Tamburaško skupino Dupljak, Urško Bakovič, skupino Sell out, tamburaško skupino Podstenci, učence, učenke in učitelje Osnovne šole Fara, družino Jurjevič, Preloške muzikante, skupino The Perception, Ireno Tratnik Dosso, skupino 2B, pa Guštija, ansambel Tonija Verderberja, Fortissimo band, Prifarske muzikante in plesalce Plesnega kluba Jasmin, program pa je povezoval Vido Petek.

Pri izvedbi koncerta so z delom in v materialu pomagali še: Območno združenje Rdečega križa Kočevje, občini Kostel in Kočevje, Zavod za kulturo in turizem Kostel, Kulturni center Kočevje, Zavod za šport Kočevje, PGD Kočevje, Tiskarna Bucik Semič, Tiskarna Kočevski tisk, Lokalni časopis Kočevar, Ozvočenje Aleš Škaper, Cvetličarna Požar, Radio Univox, Radio Krka, Radio Sraka, Mesarstvo Bradač, Pekarna Almir , Podjetje GO KO, Gostilna Falkenau, Društvo podeželskih žena Kočevje, Društvo kostevskih žena Nežica, Društvo upokojencev Kostel, Turistično športno društvo Kostel, Kostevsko društvo ter vaščani, sosedje in prijatelji družine Ožanič.

Sredstva na računu, namenjena izgradnji doma družini Ožanič se torej pridno nabirajo. Trenutno tečejo postopki ureditve projektne dokumentacije oz. pridobitve gradbenega dovoljenja. Nataša Letig Žagar je v imenu organizatorja zapisala: »Upamo, da bo dokumentacija čim prej urejena in se bomo lahko zaresno lotili tudi izgradnje.«