humanity-4150261_1920 Dobra karma

Tarot napoved: lahko pričakujemo generacijo ...

meghan, harry Svet24.si

Kdo bo plačeval za sussekška odpadnika? Harry je...

ZGO000687 Reporter.si

Če bi Pučnik premagal Kučana: kakšna bi bila ...

uroš urbanija Svet24.si

Prvak SDS ponovno vpoklical zvestega in uslužnega...

Vlado Kreslin Necenzurirano

Kdo je že zaprl s.p.? Helena Blagne, Vlado ...

ZvezdePlesejo_skupinska_pokoncna2 (1) Odkrito.si

Zvezde plešejo - To se jim dogaja sedaj!

trenerka Njena.si

Nataši Gorenc umrl oče, strah jo je za mamo

Novice Novo mesto

FOTO: S Slavnostno akademijo obeležili tri obletnice

Piše: Univerza v Novem mestu, T.R.

Čas objave:
24.05.2019 10:14

Univerza v Novem mestu in njene članice letos praznujejo tri obletnice: 1. obletnico delovanja univerze, 10. obletnico delovanja Fakultete za zdravstvene vede in 20. obletnico delovanja Fakultete za ekonomijo in informatiko.

Praznovanje se je začelo z organizacijo 24. mednarodne znanstvene konference v četrtek, 16. maja in se nadaljuje s Tednom univerze od 20. do 24. maja 2019, katerega osrednji dogodek je bila Slavnostna akademija.

DMJ_7622.JPG
Dr. Franci Demšar, direktor Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu
Foto: Univerza v Novem mestu

Slavnostne akademije so se udeležili številni gosti iz visokošolskega, gospodarskega, kulturnega, verskega in drugega družbenega življenja, kot so dr. Franci Demšar, direktor Nacionalne agencije RS za kakovost v visokem šolstvu, g. Jože Colarič, predsednik Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine in novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Rektor Univerze v Novem mestu akad. prof. dr. Marjan Blažič je v svojem govoru poudaril: »Spomnim se, kako so pred 20. leti akreditacijo programa Visoke šole za upravljanje in poslovanje Novomeščani doživljaji kot skupen uspeh. Verjamem tudi, da danes tako doživljajo njeno obletnico in delovanje novoustanovljene univerze, ki uspešno uresničuje svojo vizijo postati regionalno zasidrana in mednarodno priznana univerza«.

DMJ_7789.JPG
Podelitev svečane listine Univerze v Novem mestu, prejela jo je Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine
Foto: Univerza v Novem mestu

Na Slavnostni akademiji so podelili tudi priznanja in naziv častni doktor. Svečano listino UNM je prejela Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine za njen pomemben prispevek k celovitemu razvoju univerze. Plaketo UNM FEI sta prejeli Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto in prva dekanica Fakultete za ekonomijo in informatiko mag. , viš. pred. Plaketo UNM FZV sta prejela Splošna bolnišnica Novo mesto in prvi dekan fakultete prof. dr. Božo Kralj. Plaketo UNM FS je dobil prvi dekan te fakultete zasl. prof. dr. Peter Novak, Plaketo UNM FPUV pa prva dekanica te fakultete izr. prof. dr. Nevenka Maher.

DMJ_7983.JPG
Podelitev častnega doktorata akad. prof. dr. Marjanu Blažiču
Foto: Univerza v Novem mestu

Naziv Častni doktor je prejel rektor UNM akad. prof. dr. Marjan Blažič za izjemne dosežke na znanstvenoraziskovalnem področju ter izjemne zasluge in znaten prispevek k razvoju in delovanju univerze.