kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Riesa

FOTO: Sebastijan in Luka bronasta na EP

Piše: Radio Krka

Čas objave:
10.12.2012 19:33

Člani plesnega kluba Lukec so včeraj popoldne po napornem pet dnevnem tekmovanju in še bolj naporni nočni vožnji pripotovali iz svetovnega prvenstva v stepu, kjer so jim starši in prijatelji pripravili sprejem. Tekmovanje je potekalo v Erdgas Areni v nemški Riesi.

Tekmovalo je ogromno število plesalcev in plesalk iz 16 držav. Pripotovali so iz Amerike, Azije, Afrike Avstralije in Evrope.

Svetovno prvenstvo v stepu, je vsako leto bolj kvalitetno in tudi množično. V zadnjih letih so se že stalnim državam priključili še Japonska, Rusija, Italija, Francija, Belgija, Avstrija in letos še Kitajski Hong Kong.

Najboljši pa prihajajo že od samega začetka iz Amerike, Kanade, Južne Afrike, Švice, Nemčije, Hrvaške, Češke in seveda Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo tudi 7 tekmovalcev in tekmovalk iz Krškega, ki so bili del 50 članske reprezentance Slovenije.

Po naporni tisoč kilometrov dolgi vožnji so prejšnji ponedeljek zvečer prispeli na prizorišče svetovnega prvenstva in odšli kmalu na počitek, saj jih je že v sredo čakal prvi nastop. Prva je na tekmovalni oder stopila v konkurenci otrok do 11. leta Lena Škoda, ki se je tako velikega tekmovanja udeležila prvič in zasedla 19. mesto.

Mladinka Sara Jurkas Omerzoje izpolnila klubska in svoja pričakovanja in zelo dobro opravila z nastopom. V številčni skupini 36 tekmovalk je Sara po uvrstitvi v drugi krog med 24 naslednji dan še bolje odplesala, a se ji tokrat ni uspelo uvrstiti v pol finale in je tako ostala pri 17. mestu. Prav gotovo ima Sara še ogromno rezerve za naslednje leto ko je še mladinka.

Zadnje leto med mladinci je najprej v solo dobro izkoristil mladinec Amadej Jankovič in se uvrstil v finale in na koncu zasedel odlično 6. mesto. Tudi v paru z Brino Lukež sta bila fantastična in se v finalu uvrstila na 7. mesto. Brina in Amadej sta si s tem rezultatom prislužila kategorizacijo mladinskega razreda pri OKS.

V petek so s tekmovanjem pričeli še člani. Prva sta zaplesala v paru Sebastijan in Luka Vodlan in se gladko uvrstila v sobotni polfinale.

V soboto je najprej začel s predtekmovanjem med člani solo Luka Vodlan in se uvrstil v pol finale. V izenačeni konkurenci je na žalost ostal tik pred finalom na 8. mestu, saj se jih je v finale uvrstilo sedem.

Nato pa so začeli žeti kar smo sejali že leta in leta, v zadnjem obdobju pa še bolj, in dobri rezultati so se iz ure v uro vrstili in na koncu sta se v paru veselila Sebastijan in Luka s 3. mestom med 28 pari in osvojila bronasto medaljo, nato je članski trio v sestavi Teja Volčanjk in brata Vodlan, dosegel odlično 4. mesto.



Na neverjetno, a pričakovano 5. mesto je po lanskem šele 18. mestu pristala mala plesna skupina v sestavi Amadej Jankovič, Brina Lukež, Teja Volčanjk ter Sebastijan in Luka Vodlan. Res fantastični rezultati. Poudarimo, da je bila res izenačena konkurenca tudi med skupinami.

V polfinalu so morali sodniki izvesti še papirni re-dance v katerem so po polfinalu skupine od 5. do 8. mesta še enkrat ocenili, saj so imeli enako število točk in tako se jih je v finale uvrstilo le pet.
Sebastijan in Luka sta si z 3. mestom potrdila kategorizacijo mednarodnega razreda pri Olimpijskem komiteju Slovenije.

Izjava:


Dušan Vodlan: »Izredno sem ponosen na ekipo, ki je zastopala barve kluba in Slovenije na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Veseli me, da so na tekmovanju pokazali vse kar v tem trenutku zmorejo. Praktično ni bilo slabih trenutkov oziroma so napakice bile neopazne in niso vplivale na končni rezultat.
Prav gotovo je njihova največja odlika medsebojno prijateljstvo, ki smo ga gradili kar nekaj let. Odstranili smo nekaj faktorjev, ki so negativno vplivali na skupino in posameznike. Zelo dobro se zavedam, da je za dobro vsestransko delo potrebno pozitivno razmišljanje in prilagajanje vsakega posebej na kolektivni duh.

K dobri koreografiji in tehniki, za katero odlično skrbi vse skozi Sebastijan, smo dodali in tudi dvignili fizično sposobnost vsakega posameznika. Pravilno smo jo stopnjevali preko celega leta. Na končno dobro počutje in samozavestne nastope pa je svoje naredilo tudi redno in resno delo na psihološki pripravi. Najbolj pa se je to odrazilo na sobotnem celodnevnem tekmovanju, saj so v večernih treh finalih, dali vse od sebe in dvorano praktično dvignili na noge. Skupina je enostavno izžarevala takšno energijo, da se je videla. Dvorana je zadnji del točke spremljala s ploskanjem in bučnim navijanjem. Po končanem finalu in ogledu ostalih skupin se mi je utrnilo, da bi lahko celo zmagali, globoko pa sem verjel, da bomo »vsaj« drugi. Ni se ravno tako izšlo, a so kljub temu vsa naša finala na tem tekmovanju v bistvu »zlata« in že to je dovolj in je nagrada za preteklo dobro delo.

Skupaj pet final je največ kar je naš klub dosegel na posameznih tovrstnih tekmovanjih. Zadeva je obrodila sadove in sedaj lahko samo pogumno zremo v prihodnost in pričakujemo okrog vratu še žlahtnejše plemenite kovine. Potencial, ki ga imamo, sam po sebi vse pove. V to verjamem, ker imamo v Sebastjanu svetovnega koreografa in trenerja in ker imamo mladost in talent, znanje, pogum in prijateljstvo. Vse to so nam povedale čestitke priznanih svetovnih koreografov, sodnikov in trenerjev. Z spoštovanjem se obračajo na Sebastjana in vse nas. To nam pove priznanje več letnega glavnega sodnika na teh tekmovanjih in predsednika IDO gospoda Billa Flowerja iz Amerike.

Ker smo delovni in nas prežema univerzalna energija, ki se pretaka med nami in v nas. Vsi doseženi rezultati so sad dolgoletnega truda vseh tekmovalcev in ostalih v klubu, ki jim nudimo vso podporo, podpirajo in razumejo jih starši in klubski donatorji. Iskrena hvala vsem. Ostanite z nami, starši podpirajte še naprej svoje otroke, nikoli vam ne bo žal, ne časa ne denarja za to. Meni ni. In dobro vem, kako je, če se moraš zavoljo svojih otrok tudi odreči kakšni stvari. A to ni nič proti tistemu kar ti potem prejmeš nazaj. To je nepopisno veselje in sreča. Zato prejmi, da lahko daš in daj, da lahko prejmeš. To je to. Hvala še enkrat vsem in čestitke za dosežke.«