Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Semič

FOTO: Semič je praznoval

Piše: R.K.

Čas objave:
30.10.2017 06:32

Ob občinskem prazniku Občine Semič so razglasili športnico in športnika leta, podelili pa so tudi štiri diplome, dve plaketi in naziv častne občanke.

Semič svoj praznik obeležuje 28. oktobra, v spomin na ta dan leta 1941, ko so na Smuku ustanovili prvo belokranjsko četo. Ob številnih dogodkih so v soboto v Kulturnem centru Semič pripravili osrednjo prireditev, na kateri je bila slavnostna govornica županja Polona Kambič.Svojim občanom je čestitala ob prazniku in izpostavila nekaj pridobitev občine letos.

Na prireditvi so podelili tudi občinska priznanja.Športnica leta je postala Žana Pintarič, športnik leta pa Mario Sajko. Občinske diplome so dobili Albina Sonja Štravs za dolgoletno delovanje na humanitarnem področju in na področju kulture, Slaščičarna Pri Neđotu za ohranjanje dolgoletne tradicije in izjemne dosežke na področju prepoznavnosti slaščičarstva ter promocije domačega kraja, Skupina za ohranjanje obeležij Združenja borcev za vrednote NOB Semič za urejanje, vzdrževanje in ohranjanje spominskih obeležij in grobišč ter Prostovoljno gasilsko društvo Gradnik ob 30-letnici delovanja društva.

Plaketi so podelili Miroslavu Kočevarju za 45-letno aktivno delo na področju športa in Društvu vinogradnikov Semič ob 40-letnici delovanja.

Po dveh častnih občanih, Blažu Kočevarju leta 2006 in Janku Bukovcu leta 2011, pa so letos podelili naziv častna občanka prof.dr. Boži Krakar Vogel, za prispevek k promociji občine Semič ter za sodelovanje pri oblikovanju in izvedbi projektov na področju kulture v občini Semič.

 Kulturni program so letos posvetili domačemu literarnemu velikanu Janku Lavrinu, nastopili so recitatorji, glasbeni del pa so ustvarili Gašper in Martin Banovec ob klavirski spremljavi Anastasie Banovec ter učenca Glasbene šole Črnomelj - kitaristka Nina Stariha ter trobentač Jakob Štukelj ob spremljavi Andreja Kuniča.

Boża Krakar Vogel, častna občanka


Polona Kambič o občinskem prazniku