karim Svet24.si

To je sledica, ki je Karim iz MasterChefa še ni ...

Jelena in Neda Svet24.si

FOTO: Neda Ukraden pozirala s svojo edinko

roki kocevje ne moze nam niko nista pl Reporter.si

Romske tolpe terorizirajo Kočevje: umori, kraje, ...

naslovna titova vozila1 Svet24.si

FOTO: Luksuzna vozila Josipa Broza Tita

20210301-01049413 Necenzurirano

Janšev kabinet odredil ministrom, kako naj ...

jože-potrebuješ, andreja-potrebuješ Njena.si

Tako talentirana je mlajša hči Jožeta Potrebuješa

Alen Kobilica in Maja Prašnikar Njena.si

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

Novice Sevnica

FOTO: Sevnica je prostovoljstvu prijazno mesto

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
01.06.2020 18:10

V okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki poteka od 25. do 21. maja 2020, je Slovenska filantropija razglasila prejemnike nazivov Prostovoljstvu prijazno mesto 2020, ki ga podeljuje občinam, ki aktivno spodbujajo prostovoljstvo. Že četrto leto zapored je naziv prejela tudi Občina Sevnica.

Prostovoljstvu prijazni.jpg
Prostovoljstvu prijazni
Foto: Občina Sevnica

Namen Nacionalnega tedna prostovoljstva je praznovanje prostovoljstva, zahvala prostovoljcem in prostovoljskim organizacijam za njihovo udejstvovanje in povabilo posameznikom, da spoznajo prostovoljske priložnosti, svoj čas pa namenijo tudi v dobro svoje skupnosti.

Poleg naziva Prostovoljstvu prijazno mesto Slovenska filantropija vsako leto podeli tudi nazive Junaki našega časa šolam in dijaškim domovom z najbolje organiziranim prostovoljstvom, Naj prostovoljec in Naj prostovoljka, zaposlen oziroma zaposlena v javni upravi ter Naj mentor prostovoljcev in Naj mentorica prostovoljcev.

Občina Sevnica aktivno podpira prostovoljce in prostovoljske organizacije, saj ves čas skrbi za ustvarjanje dobrih in spodbudnih pogojev za delo prostovoljskih organizacij. Hkrati s pomočjo jasno opredeljenih aktivnosti za razvoj prostovoljstva omogoča promocijo prostovoljstva in prostovoljcev, ki s svojim nesebičnim delom nenehno izboljšujejo kakovost življenja občanov in prispevajo k razvoju občine.