phillip schofield 1 Dobra karma

Po 27 letih zakona priznal, da je gej, pred tem pa...

meghan markle Svet24.si

Meghan meni, da se jima je dvor maščeval

ivo hvalica pl2 Reporter.si

So mu prisluškovali? Ivo Hvalica verjame, da so ...

jadrnica, ogenj Svet24.si

Goreča jadrnica, opekline, klic na 112, v glavi ...

20130506-00441506 Necenzurirano

Bo Černač na policiji iskal Titove slike?

demet-özdemir Njena.si

Jutranja ptica: Igralka tudi v resnici slavila ...

Klemen Slakonja Njena.si

Slakonja o odnosu s partnerko, igralko Mojco Fatur...

Novice Novo mesto

FOTO: Skavti podarili 4000 plamenčkov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2012 06:29

Novomeški skavti so v preteklem tednu ponesli Luč miru iz Betlehema med ljudi. Luč miru so delili na stojnicah pred Rotovžem in pri mašah po številnih dolenjskih cerkvah. S to gesto so nagovorili ljudi, da v predprazničnem času poiščejo mir in upanje.

Luč miru iz Betlehema delijo skavti v Novem mestu že več kot deset let in tudi letos je bila akcija sprejeta z veliko naklonjenostjo prebivalcev in je doživela močan odziv. V ponedeljek in torek so luč prinesli v zdravstveni dom, na policijo, v knjižnico Mirana Jarca, na občino, v bolnišnico, v Dom starejših občanov, v varstveno delavni center, h gasilcem in v tovarno Krka. V četrtek in petek pa so skupaj z royal rangerji plamen delili še na stojnicah na Glavnem trgu v Novem mestu in tako nagovarjali mimoidoče. V nedeljo smo plamen podarjali še po dolenjskih cerkvah.

Tako so v enem tednu podarili 4000 luči, ki so bile prižgane iz skupnega plamena v votlini v Betlehemu, kjer se je rodil Jezus. Pred Božičem smo prinesli plamen miru in pomagali graditi novo upanje, saj je izkupiček od prostovoljnih prispevkov namenjen za pomoč in obnovo po novembrskih poplavah.