žalostna ženska Dobra karma

'Odločila sem se pisati vsem tistim, ki ste ...

Simon Kukec Svet24.si

Ste ga videli? Na lastno pest je zapustil ...

jankovic ceferin bobo 2 Reporter.si

Zoran Janković svojega nekdanjega odvetnika ...

klop, klopi Svet24.si

Najbolj nevarna "zverina" v Sloveniji prebujena in...

20200219-00990349 Necenzurirano

Med epidemijo še čistka v policiji

miljana kulic Odkrito.si

Zadruga: Popljuvala očeta svojega otroka

MIHA ROBNIK na crnem 5 Njena.si

MasterChef: To se je zgodilo, ko je javno razgalil...

Novice Novo mesto

FOTO: Skavti podarili 4000 plamenčkov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2012 06:29

Novomeški skavti so v preteklem tednu ponesli Luč miru iz Betlehema med ljudi. Luč miru so delili na stojnicah pred Rotovžem in pri mašah po številnih dolenjskih cerkvah. S to gesto so nagovorili ljudi, da v predprazničnem času poiščejo mir in upanje.

Luč miru iz Betlehema delijo skavti v Novem mestu že več kot deset let in tudi letos je bila akcija sprejeta z veliko naklonjenostjo prebivalcev in je doživela močan odziv. V ponedeljek in torek so luč prinesli v zdravstveni dom, na policijo, v knjižnico Mirana Jarca, na občino, v bolnišnico, v Dom starejših občanov, v varstveno delavni center, h gasilcem in v tovarno Krka. V četrtek in petek pa so skupaj z royal rangerji plamen delili še na stojnicah na Glavnem trgu v Novem mestu in tako nagovarjali mimoidoče. V nedeljo smo plamen podarjali še po dolenjskih cerkvah.

Tako so v enem tednu podarili 4000 luči, ki so bile prižgane iz skupnega plamena v votlini v Betlehemu, kjer se je rodil Jezus. Pred Božičem smo prinesli plamen miru in pomagali graditi novo upanje, saj je izkupiček od prostovoljnih prispevkov namenjen za pomoč in obnovo po novembrskih poplavah.