Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

FOTO: Skavti podarili 4000 plamenčkov

Piše: Radio Krka

Čas objave:
24.12.2012 06:29

Novomeški skavti so v preteklem tednu ponesli Luč miru iz Betlehema med ljudi. Luč miru so delili na stojnicah pred Rotovžem in pri mašah po številnih dolenjskih cerkvah. S to gesto so nagovorili ljudi, da v predprazničnem času poiščejo mir in upanje.

Luč miru iz Betlehema delijo skavti v Novem mestu že več kot deset let in tudi letos je bila akcija sprejeta z veliko naklonjenostjo prebivalcev in je doživela močan odziv. V ponedeljek in torek so luč prinesli v zdravstveni dom, na policijo, v knjižnico Mirana Jarca, na občino, v bolnišnico, v Dom starejših občanov, v varstveno delavni center, h gasilcem in v tovarno Krka. V četrtek in petek pa so skupaj z royal rangerji plamen delili še na stojnicah na Glavnem trgu v Novem mestu in tako nagovarjali mimoidoče. V nedeljo smo plamen podarjali še po dolenjskih cerkvah.

Tako so v enem tednu podarili 4000 luči, ki so bile prižgane iz skupnega plamena v votlini v Betlehemu, kjer se je rodil Jezus. Pred Božičem smo prinesli plamen miru in pomagali graditi novo upanje, saj je izkupiček od prostovoljnih prispevkov namenjen za pomoč in obnovo po novembrskih poplavah.