900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Žužemberk

FOTO: Skozi Dvor po prenovljeni in veliko bolj varni cesti

Piše: Občina Žužemberk

Čas objave:
19.05.2018 10:00

»Veseli smo, da nadaljujemo z izgradnjo državne ceste skozi naselje Dvor. Trenutno smo v zadnji fazi. Čakajo nas le še zaključna dela. Projekt je vreden dobrega pol milijona evrov, dve tretjini sredstev je prispevala država, tretjino pa občina iz svojega proračuna,« je povedal župan Občine Žužemberk Franc Škufca.

»V zadnjih štirih letih smo zgradili preko deset kilometrov tako državnih kot tudi občinskih cest,« je še dodal župan, ki si je prenovo ceste skozi Dvor ogledal z ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem. Rekonstrukcijo križišča, kjer se stikajo trije odseki državnih cest, sta si ogledala tudi vodja sektorja za investicije v ceste Direkcije RS za infrastrukturo Tomaž Willenpart in vodja vzdrževanja DRI mag. Pavle Hevka.

Predvidoma konec meseca bo rekonstrukcija odseka med gasilskim domom in trikrakim križiščem v središču naselja končana. Za varnost najšibkejših udeležence v prometu bodo poskrbeli z novim pločnikom, v cesto pa bo vgrajena tudi vsa pripadajoča infrastruktura: meteorna in fekalna kanalizacija, vodovod, javna razsvetljava, odvodnjavanje in telekomunikacijsko omrežje. Minister Gašperšič in župan Škufca sta se dotaknila tudi žužemberške obvoznice, za izgradnjo katere priprave že potekajo.