zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Novice Brežice

FOTO: Skozi pravljične Brežice z veveričjim škratom Gvidom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
06.05.2016 09:30

Na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice že dve sezoni nudijo t.i. turistični paket »Pravljični sprehod skozi Brežice«. To je priložnost, da mesto na poseben način spoznajo najmlajši obiskovalci. Turistični informatorji so povedali, da imajo pred njimi kar malce treme, saj so otroci silno radovedni in hkrati tako iskreni, da se morajo na njihov potep dobro pripraviti.

V tem tednu so se na odkrivanje svojega mesta podali brežiški metuljčki iz Vrtca Mavrica. Po kratki jutranji telovadbi, ki je potekala v Gvidovem športnem duhu, so s pomočjo delovnega lista spoznali Gvidov dom – park, nato pa jih je Gvido popeljal po pravljičnem mestnem jedru Brežic. O mestu so prvič izvedeli toliko zanimivih informacij, Gvido pa jih je navdušil tudi z zgodbami, ki se skrivajo za stenami mogočnih, znamenitih brežiških stavb. Izvedeli so mnogo zanimivosti, med drugim tudi kje je včasih tekla reka Sava, katera je najstarejša stavba v mestu, kje so bili zaprti nepridipravi in kaj je bilo včasih v stavbi z zavitim dimnikom.

Sprehod so otroci zaključili z delavnico v Mladinskem centru, kjer so izdelali maketo mesta, ki so jo odnesli s sabo v vrtec, da se bodo z njo lahko igrali v naslednjih tednih.


Poučen pravljični sprehod skozi staro mestno jedro je primeren za skupine otrok (vrtec, osnovna šola), družine in druge večje skupine. Potrebna je le predhodna rezervacija na info@discoverbrezice.com ali telefonski številki 05 90 83 794.