princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Novice Metlika

FOTO: Slovesnost ob občinskem prazniku Metlike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2012 08:34

Sinoči je občina Metlika v športni dvorani pri OŠ Metlika pripravila osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo dveh plaket občine Metlika ter priznanj in plaket za dosežke na področju športa. Častni občan pa je letos postal predsednik uprave TPV Vladimir Gregor Bahč.

Slavnostni govornik je bil župan občine Metlika Darko Zevnik, ki je pozdravil goste iz Vagne župane podžupane sosednje Hrvaške, iz sosednjih občin onstran Gorjancev , Bele krajine in državno poslanko in podpredsednico DZRS Renato Bruskole.

Občina Metlika svoj občinski praznik praznuje 26. novembra, kot »spomin« na dogodek iz druge svetovne vojne na bližnjem Suhorju. Na seji v začetku oktobra 1999 so namreč metliški svetniki na tajnem glasovanju za občinski praznik znova potrdili 26. november, torej datum, ki je kot praznik veljal že prej, v času socializma, a ga nekaj let po demokratizaciji Slovenije Metličani niso praznovali.

V Kulturnem programu so nastopili metliški vrtec, otroci OŠ Metlika Podzemelj. Kvartet flavtistk GŠ Črnomelj podružnica Metlika moški pevski zbor Vitiz, harmonikarji Andreja Bajuka in metliška godba. Program je povezoval Toni Gašperič