lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

bojana ivanovic 3 Svet24.si

Bojana Ivanović ve, kako je na dnu in kako ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Novice Metlika

FOTO: Slovesnost ob občinskem prazniku Metlike

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.11.2012 08:34

Sinoči je občina Metlika v športni dvorani pri OŠ Metlika pripravila osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku s podelitvijo dveh plaket občine Metlika ter priznanj in plaket za dosežke na področju športa. Častni občan pa je letos postal predsednik uprave TPV Vladimir Gregor Bahč.

Slavnostni govornik je bil župan občine Metlika Darko Zevnik, ki je pozdravil goste iz Vagne župane podžupane sosednje Hrvaške, iz sosednjih občin onstran Gorjancev , Bele krajine in državno poslanko in podpredsednico DZRS Renato Bruskole.

Občina Metlika svoj občinski praznik praznuje 26. novembra, kot »spomin« na dogodek iz druge svetovne vojne na bližnjem Suhorju. Na seji v začetku oktobra 1999 so namreč metliški svetniki na tajnem glasovanju za občinski praznik znova potrdili 26. november, torej datum, ki je kot praznik veljal že prej, v času socializma, a ga nekaj let po demokratizaciji Slovenije Metličani niso praznovali.

V Kulturnem programu so nastopili metliški vrtec, otroci OŠ Metlika Podzemelj. Kvartet flavtistk GŠ Črnomelj podružnica Metlika moški pevski zbor Vitiz, harmonikarji Andreja Bajuka in metliška godba. Program je povezoval Toni Gašperič