Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

AVDIO&FOTO: Šolarji smučali tudi na Gačah

Piše: STA

Čas objave:
24.01.2020 13:05

Učenci četrtih in petih razredov osnovnih šol so med 20. in 24. januarjem lahko brezplačno smučali na Krvavcu, Rogli, Mariborskem Pohorju in Cerknem ter na dolenjsko-belokranjskem smučišču Gače. Akcijo Šolar na smuči so smučarski centri skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport RS Planica in policijo letos izpeljali šesto leto zapored.

smučišče-gače, gače
Smučišče Gače
Foto: fb

Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter pred prihajajočimi zimskimi počitnicami osvojijo pravila varnosti na smučiščih. Opažajo, da smuča vse manj otrok, zato želijo z akcijo četrtošolcem in petošolcem omogočiti brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo ter jim s tem približati smučanje. Z akcijo tako počasi obračajo trend vse manjšega števila smučarjev med mladimi.

Od leta 2014, odkar živi akcija Šolar na smuči, so brezplačen smučarski dan omogočili skoraj 12.000 učencem. Več kot polovica jih je ob tem na smuči stopila prvič. Tudi letos tako na petih smučiščih pričakujejo okrog 3000 mladih smučarjev.

Vodja projekta Šolar na smuči Uroš Zupan je dejal, da je namen akcije tudi približati smučanje otrokom, ki si ga sicer ne morejo privoščiti oz. zaradi milejših zim in posledično nedelovanja manjših lokalnih smučišč ali drugih razlogov ne stopijo na smuči. Hkrati pa s takimi projekti mlade navdušijo za smučanje in s tem poskrbijo za podmladek na smučiščih.  Častni pokrovitelj akcije pa je predsednik republike Borut Pahor.

smučišče-gače, gače
Smučišče Gače
Foto: fb

Tudi učenci četrtih in petih razredov z dolenjskih in belokranjskih osnovnih šol, so ta teden smučali na smučišču Gače. Vsaki sodelujoči šoli je pripadal en dan brezplačnega smučanja. Akcijo Šolar na smuči so smučarski centri skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport RS Planica in policijo letos izpeljali šesto leto zapored. Častni pokrovitelj akcije Šolar na smuči je predsednik republike Borut Pahor. Direktor podjetja Gače in vodja smučišča Borut Koprivnik je za Radio Krka povedal, da je vsak dan pri njih smučalo od 40 do 60 otrok, ki prihajajo z dolenjskih in belokranjskih šol.  V glavnem so na Gačah smučali čisti začetniki, ki se bodo po prvih pozitivnih izkušnjah na smučeh, radi vračali na to dolenjsko-belokranjsko smučišče.

smučišče-gače, gače
Smučišče Gače
Foto: fb

Direktor podjetja Gače in vodja smučišča Borut Koprivnik

Akcija Šolar na smuči