mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

klemen-jaklic_us Necenzurirano

Ustavni sodnik gradi milijonsko vilo, živi pa v ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kočevje

FOTO: Športniki vojaki na Kočevskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.10.2012 17:36

Pripadniki Športne enote slovenske vojske so bili danes po opravljenem usposabljanju v Škrilju gosti kočevske mladine. Več kot 600 dijakom in učencem so se predstavili športni olimpijci, med najbolj znanimi pa so bili Miran Stanovnik, Rajmond Debevc, Primož Kozmus, Petra Majdič in več kot 40 drugih.

Vsi so bili uspešni tudi v zadnjem, ko so Slovenijo zastopali v kar 27-ih športnih disciplinah in sicer: alpinizem, alpsko smučanje, atletika, badminton, biatlon, boks, deskanje na snegu, gimnastika, gorsko kolesarstvo, jadranje, judo, kajak-kanu, kickbox, kolesarstvo, lokostrelstvo, motokros, namizni tenis, padalstvo, plavanje, smučarski tek, speedway, strelstvo, športno plezanje, taekwondo, triatlon in veslanje. 

V poldrugi uri se je v kočevski športni dvorani zvrstilo veliko aktivnosti, med drugim je potekal moderiran pogovor s prejemniki olimpijskih medalj o načinu življenja, ki vodi k uspehom na športnem področju, demonstracija judo borbe, orodne gimnastike in streljanje z lokom.

Skozi video in slikovni material so predstavili športnike in panoge, v katerih tekmujejo. Pred predstavitvijo uspešnih slovenskih športnikov se je druženje začelo z mladimi domačini, kočevskimi športnimi društvi. Tako so prikazali borilne veščine Ju-Jitsu, pod vodstvom Elvisa Podlogarja, policijskega inštruktorja za borilne veščine ter veščine streljanja z lokom v okviru Lokostrelskega društva Orel in ob koncu bil seveda deležni tudi vrhunskih demonstracij profesionalnih športnikov.

RAJDMON DVEBEVC.mp3


PETRA MAJDIČ.mp3


MIRAN STANOVNIK.mp3


IGOR STERGAR, komandir športne čete.mp3