Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

rudi-bučar Odkrito.si

Bi prepoznali tega glasbenika?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Novice Kočevje

FOTO: Športniki vojaki na Kočevskem

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.10.2012 17:36

Pripadniki Športne enote slovenske vojske so bili danes po opravljenem usposabljanju v Škrilju gosti kočevske mladine. Več kot 600 dijakom in učencem so se predstavili športni olimpijci, med najbolj znanimi pa so bili Miran Stanovnik, Rajmond Debevc, Primož Kozmus, Petra Majdič in več kot 40 drugih.

Vsi so bili uspešni tudi v zadnjem, ko so Slovenijo zastopali v kar 27-ih športnih disciplinah in sicer: alpinizem, alpsko smučanje, atletika, badminton, biatlon, boks, deskanje na snegu, gimnastika, gorsko kolesarstvo, jadranje, judo, kajak-kanu, kickbox, kolesarstvo, lokostrelstvo, motokros, namizni tenis, padalstvo, plavanje, smučarski tek, speedway, strelstvo, športno plezanje, taekwondo, triatlon in veslanje. 

V poldrugi uri se je v kočevski športni dvorani zvrstilo veliko aktivnosti, med drugim je potekal moderiran pogovor s prejemniki olimpijskih medalj o načinu življenja, ki vodi k uspehom na športnem področju, demonstracija judo borbe, orodne gimnastike in streljanje z lokom.

Skozi video in slikovni material so predstavili športnike in panoge, v katerih tekmujejo. Pred predstavitvijo uspešnih slovenskih športnikov se je druženje začelo z mladimi domačini, kočevskimi športnimi društvi. Tako so prikazali borilne veščine Ju-Jitsu, pod vodstvom Elvisa Podlogarja, policijskega inštruktorja za borilne veščine ter veščine streljanja z lokom v okviru Lokostrelskega društva Orel in ob koncu bil seveda deležni tudi vrhunskih demonstracij profesionalnih športnikov.

RAJDMON DVEBEVC.mp3


PETRA MAJDIČ.mp3


MIRAN STANOVNIK.mp3


IGOR STERGAR, komandir športne čete.mp3