hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Krško

FOTO: Sprejem športnic in športnikov občine Krško za leto 2018

Piše: Občina Krško/ L.P.C.

Čas objave:
23.03.2019 08:44

Župan občine Krško mag. Miran Stanko je sinoči v Kulturnem domu Krško čestital športnicam in športnikom, ki so v letu 2018 dosegli vidnejše rezultate v posameznih športnih disciplinah. S športniki in gosti je svoje izkušnje delil domači vrhunski triatlonec Jaroslav Kovačič iz Športnega društva Posavje.

_DSC4670.jpg
Sprejem športnic in športnikov občine Krško za leto 2018
Foto: Občina Krško

Predlog o izboru povabljenih športnikov je na podlagi kriterijev in predlogov, ki so jih podali športni klubi in društva v občini Krško, je v sodelovanju s Športno zvezo Krško pripravila Komisija za šport Občine Krško, ki jo vodi Boštjan Pirc. Pirc je uvodoma čestital vsem športnicam in športnikom, trenerjem, mentorjem in vsem, ki so pripomogli k uspehom preteklega leta.

_DSC4669.jpg
Sprejem športnic in športnikov občine Krško za leto 2018
Foto: Občina Krško

Kot je poudaril župan občine Krško Miran Stanko, so v občini številna športna društva, organizacije, klubi, ki so v preteklem letu dosegali uspehe na različnih področjih, za kar jim je čestital in se jim zahvalil za njihov trud in delo ter izrazil upanje, da bodo še naprej nadaljevali po začrtani športni poti. Sprejem , kot je bil današnji, pa je, kot je dodal, priložnost, da se športniki med sabo spoznajo, družijo. Z vsakoletnimi razpisi Občina Krško podpira delo vseh, tako na programskem delu kot z vlaganji v infrastrukturo. V letu 2018 je občina tako za področje športa in rekreacije namenila skupno nekaj več kot 700.000 evrov, od tega med drugim 205.400 evrov za tekoče transfere nepridobitnim organizacijam in društvom, 14.700 evrov za sofinanciranje nabav osnovnih sredstev, 10.200 evrov za dotacije za druge športne dejavnosti, 86.000 evrov za sofinanciranje najemnin za uporabo športnih površin in dvoran, okoli 306.000 evrov za investicije v objekte in opremo ter ostalo.

_DSC4647.jpg
Sprejem športnic in športnikov občine Krško za leto 2018
Foto: Občina Krško

Osrednji gost triatlonec Jaroslav Kovačič je z zmago na triatlonu Amsterdam–Almere na Nizozemskem septembra lani dosegel uspeh kariere. S časom 7:55,44 je kot prvi Slovenec na najdaljši triatlonski preizkušnji, ironmanu, presegel magično mejo osmih ur, postavil 35. izid vseh časov na svetu in se vpisal v elitni klub tistih, ki so s 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42,2 km teka opravili v manj kot osmih urah. »Ko gremo v ta proces treninga in tekmovanj, nenehnega boja – da ali ne, odstopim ali nadaljujem, to je ironman,« je poudaril Jaroslav Kovačič, katerega nov cilj je nastop na triatlonu na Havajih (kjer se je triatlon pred desetletji tudi začel) v oktobru, kar je potrdil tudi njegov trener Aleš Suhadolnik.

_DSC4684.jpg
Sprejem športnic in športnikov občine Krško za leto 2018
Foto: Občina Krško

Med najboljše športnike, ki zadovoljujejo kriterije za kategorizacijo Olimpijskega komiteja Slovenije, so se v kategoriji mednarodni razred vpisali Jaroslav Kovačič (ŠD Posavje), Nejc Pozvek (Posavski alpinistični klub), Sandi Ogrinec (član NK Maribor) in Denis Šketako (ŠD Posavje).

_DSC4611.jpg
Sprejem športnic in športnikov občine Krško za leto 2018
Foto: Občina Krško

V perspektivnem razredu Janez Peršolja (Klub tajskega boksa Krško), Andraž Lipec in Mark Španring (člana NK Krško) in Nik Rantah (Rokometni klub Krško).
V državnem razredu pa Matic Močnik (ŠD Posavje in PK Celulozar), Luka Volarič (NK Krško), Damjan Pavlin (Strelsko društvo Leskovec pri Krškem), Tim Bizjak (PK Celulozar Krško), Tjaš Žvar (PK Celulozar Krško), Nik Sokolovič (PK Celulozar Krško), Peter Kržan (PK Celulozar Krško), Alen Jular (PK Celulozar Krško),Jakob Močnik (ŠD Posavje in PK Celulozar Krško), Dejan Petakovič (Ribiška družina Brestanica - Krško), Matic Sotler (Teniški klub Krško), Nina Mandl (Multisport klub Krško), Matic Ivačič (AMD Krško), Maj Režman (ŠD Plavalček), Ivan Lesnika (ŠD Plavalček), Tinkara Zalokar (AK Krka Novo mesto), Uroš Jordan (Konjeniški klub Krka Novo mesto) in Laura Škvorc (Ženski nogometni klub Olimpija Ljubljana).

V mladinskem razredu Igor Zoran Dular(Klub tajskega boksa Krško), Rok Pirc (KK Krško), Aljaž Motoh (Posavski alpinistični klub), Žana Maruša (PK Celulozar Kško), Nik Pribožič (PK Celulozar Krško), Tina Urbanč (ŠK Triglav Krško), Larisa Kuhar (ŠK Triglav Krško), Pia Marie Ružič (ŠK Triglav Krško), Ana Urbanč (ŠK Triglav Krško), Vanja Drkušić (NK Krško), Maks Gantar (NZ Slovenije), kadetska ekipa NK Krško v sestavi Jure Ribič, Rok Gorenc, Benjamin Pirc, Filip Sivonjić, Matic Mrvič, Danis Muratović, Jan Đapo, Jan Klarić, Peter Luštek, Sašo Mađeruh, Luka Kerin, Miha Pongračič, Dario Sivonjić, Gaber Vizlar in Jan Mohorič; mladinska ekipa NK Krško v sestavi Jan Ašič, Aljaž Nose, Gregor Kmetič, Marcel Račič, Žiga Šmid, Tomaž Zagrajšek, Timotej Rešetič, Nik Rožman, Ester Sokler, Rok Vrtačič, Anej Bogolin, David Kovačič, Urban Lipec in Jure Kranjc.
Med športniki, ki zadovoljujejo kriterije Komisije za šport Občine Krško na področju športa invalidov, so se najbolj izkazali Rok Slapšak (ŠD Plavalček), Mitja Cizel (ŠD Plavalček) in Edvin Kocjan (Društvo invalidov Krško).
Med športniki, ki zadovoljujejo kriterije Komisije za šport Občine Krško, so se zapisali Nik Arnšek (Klub tajskega boksa Krško), Amar Džaferović (Judo klub Krško) ter člani Kajak kanu kluba Krško Taj Kevin Bizjak, Simon Škof Ojeda, Nika Ozimc, Matija Preskar, Jakob Stanič in Tilen Zorko.

_DSC4627.jpg
Sprejem športnic in športnikov občine Krško za leto 2018
Foto: Občina Krško

Med športnike, ki zadovoljujejo posebne kriterije Komisije za šport Občine Krško, pa sta se vpisala Tomislav Haring in Samo Gajšak (oba Radioklub Krško). Sprejem so s kulturnim programom popestrili Mažoretni klub Baton Krško in Plesni klub Lukec, prireditev pa je povezoval Aleš Tuhtar.

_DSC4588.jpg
Sprejem športnic in športnikov občine Krško za leto 2018
Foto: Občina Krško