reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO: Sprejem za najuspešnejše

Piše: Občina Brežice

Čas objave:
19.06.2020 07:39

Župan občine Brežice Ivan Molan, je na dvorišču gradu Brežice, v torek, 16. junija sprejel 45 najuspešnejših devetošolk in devetošolcev, ki so ves čas svojega osnovnošolskega izobraževanja dosegali izjemni učni uspeh in tudi šolsko leto 2019/2020 zaključili z izjemnim uspehom.

župan-ivan-molan, odličnjaki, devetošolci, brežice
Brežiški župan Ivan Molan je sprejel najuspešnejše devetošolke in devetošolce
Foto: Občina Brežice

Kot je v svojem nagovoru zbranim dejal župan, so lepi učni uspehi rezultat predanega dela učencev in učiteljev ter podpore staršev, ki otroke spodbujajo na izobraževalni poti. Župan je dejal, da so letošnji uspehi vredni priznanja tudi zato, ker je izobraževanje osnovnošolcev kar nekaj časa potekalo v posebnih razmerah.

Devetošolke in devetošolci, ki so ves čas osnovnošolskega izobraževanja dosegali izjemni učni uspeh in tudi šolsko leto 2019/2020 zaključili z izjemnim uspehom:

Iz OŠ Artiče Val Medved, Lucija Pernišek, Ela Petan, Niko Preskar, Vita Rožman, Klara Presker, Manca Senica, Ana Sever, Lara Zorko, Zoja Zupanc, Neja Bibič, Andraž Ivanšek, Nika Jerončič in Matic Kink; iz OŠ Bizeljsko Larisa Kos, Anja Lipej, Maja Narat in Tjaša Župevc; iz OŠ Brežice Delfina Morina, Klara Kajtna, Žiga Suša, Mija Tršelič, Žana Černoš, Ula Karažija, Matic Lazić, Eva Oštrbenk, Mai Petrič, Kaja Povšič, Eugen Šulina, Miha Zorko, Dominik Almonte Šprajc, Tevž Bogovič, Hana Jurman, Amadea Maletič, Liana Nakani, Pia Račič in Nika Rožman; iz OŠ Cerklje ob Krki Patricija Drežnjak in Tinkara Lovše; iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova Neli Bokor, Larisa Gerjovič, Kaja Radanovič, Nika Savnik in Ian Šavrič ter iz OŠ Globoko Maja Zagmajster.

župan-ivan-molan, odličnjaki, devetošolci, brežice
Brežiški župan Ivan Molan je sprejel najuspešnejše devetošolke in devetošolce
Foto: Občina Brežice

Potrditev dejstva, da brežiške osnovnošolce v šolskih klopeh učijo in spodbujajo predani učitelji je gotovo podatek, da so v občini Brežice lani dobili že tretjega najučitelja oz. najučiteljico v Sloveniji, in to v 10 letih odkar poteka nacionalni izbor za najučitelje. Priznanje lepim učnim uspehom devetošolcev občina izkazuje s podelitvijo knjižnih nagrad kot spomin na osnovno šolo in spodbudo k branju ne le učbenikov, ampak tudi leposlovja. Občina Brežice je v letu 2018 prejela naziv Branju prijazna občina, saj spodbuja branje na vseh ravneh izobraževanja, knjiga je tudi pogosto darilo tako ob protokolarnih dogodkih kot ob posebnih dosežkih.

župan-ivan-molan, odličnjaki, devetošolci, brežice
Sprejem za najboljše
Foto: Občina Brežice

Glasbeni program so oblikovali učenci Glasbene šole Brežice Jan Rogič, Anton Ajster, Maks Sotelšek in Blaž Vogrin pod vodstvom mentorjev Mirana Petelinca in Tonija Škalerja. Program je povezovala Jasmina Spahalić.

župan-ivan-molan, odličnjaki, devetošolci, brežice
Slovesni sprejem za odličnjake
Foto: Občina Brežice