bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Novice Črnomelj

FOTO: Srečanje gasilskih veteranov Bele krajine

Piše: Radio Krka

Čas objave:
07.11.2012 22:05

Regijski svet Bele krajine, kateremu letos predseduje gasilska zveza Črnomelj, je v okviru načrta aktivnosti za leto 2012 pripravil druženje veteranov, kateri so opravljali funkcije na matičnih gasilskih zvezah oziroma v regiji.

Prelepo sončno vreme je bilo kot naročeno za izvedbo načrtovanega srečanja. Ob 9 uri so se zbrali v prostorih GZ Črnomelj, kjer so jih v nagovoru pozdravili predsedujoči regijskem svetu tov. Anton Banovec, regijski poveljnik tov. Anton Planinc in predsednik komisije za veterane tov. Petar Vrlinič. Po uvodnem govoru in pregledu aktivnosti skozi leto, so se veterani seznanili z dnevni redom druženja.

Najprej jih je pot peljala v Miliče kjer so radovedno prisluhnili in si z zanimanjem ogledali pravoslavno cerkev svetega Petra in Pavla, katera je bila zgrajena leta 1908. Nato so si ogledali Šokčev dom v Žuničih, kjer jih je prijazna in zelo gostoljubna vodička Tončka popeljala v čas okrog leta 1824 ko je bila omenjena domačija zgrajena .

V nadaljevnaju so si ogledali učno čebelarsko pot, katera je edinstvena pri nas. Po ogledu so se napotili v prelepo vasico Preloka, kjer so v domačem gasilskem društvu poskrbeli za pogostitev z dobro jedačo in pijačo.


Na skupnem druženju jih je pozdravil še domači poveljnik tov. Niko Simčič kjer jim je predstavil sam kraj kakor tudi zgodovino njihovega društva. Tovariš Stanislav Bajuk kateri je član komisije za veterane na GZS je nagovoril prisotne in se jim zahvalil za udeležbo in organizacijo srečanja.

Predsedniki vseh treh gasilskih zvez v Beli krajini so srečanje izkoristili tudi za klepet o aktualnih dogodkih. V poznih popoldanskih urah so se polni lepih občutkov vrnili proti domu z obljubo da se prihodnje leto srečajo pod okriljem metliške zveze, katera bo prevzela predsedovanje Belokranjski regiji.